Shirley Temple: fetița căreia Moș Crăciun i-a cerut autograf și preferata președinților americani

Publicat pe 11.02.2014 la 13:50 Actualizat pe 11.02.2014 la 15:19

La numai șase ani primea premiul pentru contribuția ei în domeniul cinematografiei, iar cariera ei a devenit una dintre cele mai admirate de la Holywood. Este vorba despre Shirley Temple, adorabila fetiță cu gropițe care a crescut sub ochii lumii într-o femeie remarcabilă. Ea s-a stins din viață pe 10 februarie 2014 și a lăsat în urmă realizări demne de admirat.

La numai șase ani primea premiul pentru contribuția ei în domeniul cinematografiei, iar cariera ei a devenit una dintre cele mai admirate de la Holywood. Este vorba despre Shirley Temple, adorabila fetiță cu gropițe care a crescut sub ochii lumii într-o femeie remarcabilă. Ea s-a stins din viață pe 10 februarie 2014 și a lăsat în urmă realizări demne de admirat. Ea reprezintă poate ultima dintre celebritățile discrete, a cărei viață a fost învăluită de mister. Nu este de mirare astfel că unele lucruri sunt și astăzi puțin știute.

Doar o singură băutură are dreptul la numele ei

Deși există un cocktail fără alcool ce poartă numele de Shirley Temple, frumoasa actriță nu a vrut să își împrumute numele și altot băuturi. Cocktailul a fost inventat de un restaurant unde actrița lua masa în mod frecvent, proprietarii dorind să își arate admirația față de ea. Când în 1988 o companie de băuturi carbogazoase a încercat să comercializeze însă sucul Shiley T. Sparkling Soda, actrița i-a dat în judecată și a și câștigat.

Era să fie Dorothy din Oz

Rolul principal din Vrăjitorul din Oz a transformat-o pe Judy Garland într-un star, însă faima ar fi putut să îi aparțină lui Shirley. Producătorul fimului a făcut însă o gafă atunci când i-a propus rolul, pentru că i-ar fi spus că mai întâi trebuie să slăbească puțin. Jignită, Shirley a refuzat să joace în film.

A fost muza unui mare scriitor

Când Graham Greene era doar un tânăr sciitor, a câștigat destul de puțini bani scriind critici de film pentru revista “Noapte și Zi”. Recenzia lui despre Shirley, publicată în anul 1937, pe când actrița avea doar 9 ani a stârnit numeroase controverse. Textul era despre filmul Wee Willie Winkie Green “admiratorii ei, barbați de vârstă mijlocie și funcționari sunt atrași de cochetăria ei dubioasă, de corpul ei mic perfect conturat și provocator de dorințe, plin de o vitalitate enormă.” O astfel de recenzie nu a fost trecută cu vederea și atât Greene, cât și revista la care lucra au fost dați în judecată. Greene a scris apoi cunoscutul roman “Puterea și Gloria”, inspirat de ceea ce i s-a întâmplat.

Părul ei perfect - 56 de bigudiuri

Frumusețea buclelor lui Shirley venea cu un preț destul de mare pentru un copil. În fiecare seara înainte de culcare, mama ei îi punea părul pe 56 de bigudiuri. Nici nu este de mirare că mai târziu, Shirley a declarat că nu i-a prea plăcut coafura care a făcut-o celebră.

Moș Crăciun i-a cerut un autograf

Viața sub lupa camerelor de filmat i-a răpit actriței din copilărie. La vârsta de șase ani, mama ei a dus-o la un magazin să îl cunoască pe Moș Crăciun. Acesta i-a cerut un autograf și vraja s-a spulberat. Copila a știut că moșul nu există.

Influența ei în politică

Spre deosebire de copii-vedetă ai zilelor noastre, Shiley nu s-a pierdut pe drumul celebrității, iar ca adult ea a cunoscut și ce înseamnă să ai putere politică. Richard Nixon a desemnat-o reprezentanta ONU a Statelor Unite. A facut parte și din Departamentul de Stat sub preșidenția lui Ronald Reagan și a avut postul de ambasador în Cehoslovacia pe timpul lui George H.W. Bush.

Foto: hepta.ro

În articolul

Shirley Temple: fetița căreia Moș Crăciun i-a cerut autograf și preferata președinților americani

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x