Acidul hialuronic - o binecuvantare pentru frumusetea doamnelor

Publicat pe 24.02.2011 la 20:47

Acidul hialuronic poate fi o binecuvantare pentru frumusetea femeilor. Cu toate acestea, pentru a nu suferi reactii adverse, indicat este sa urmati sfaturile medicilor.

Datorita structurii sale, acidul hialuronic formeaza la nivelul pielii un film invizibil, transparent si elastic, actionand in acelasi timp in profunzime, la nivelul tesuturilor. Rolul sau este de a mentine cele mai importante caracteristici ale epidermei tinere si sanatoase: supletea, elasticitatea si tonicitatea.

Interesul pentru folosirea acidului hialuronic ca ingredient bioactiv in produsele de ingrijire a pielii a aparut odata cu descoperirea ca volumul de acid hialuronic din epiderma scade cu varsta.

De aceea, acidul hialuronic este folosit deja de ceva timp in industria cosmetica, fiind poreclit "cheia de la fantana tineretii" - efectele sale extraordinare de umplere a ridurilor si de netezire au fost demonstrate clinic. Tot studiile clinice au aratat ca acidul hialuronic ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor si la estomparea cicatricilor vechi sau noi.

Acest tip de acid nu este o substanta toxica sau nepotrivita. Toata lumea il are in organism. Problemele apar atunci cand nu sunteti sigure ca produsele contin exclusiv acid hialuronic si ca produsul este pur. Intotdeauna, in momentul in care veti face un tratament injectabil, trebuie sa va ganditi ca pot urma anumite incidente. Respectiv aparitia vanatailor, umflarea si inrosirea zonei unde va injectati, precum si amanarea programului social in ziua injectarii.


Un astfel de tratament nu se face in zile de ciclu menstrual, inaintea unei zile importante (pentru a preveni incidentele), si nici persoanelor cu probleme de sangerare. O femeie din 15.000 poate intampina reactii adverse la injectarea acidului hialuronic. In ziua in care veti face injectia, nu este recomandat sa va curatati fata cu ajutorul aburilor, sau sa faceti bai fierbinti.


In functie de reactia individuala a fiecareia dintre voi, este bine ca dupa prima injectare sa mergeti direct acasa si sa stati intr-o temperatura constanta. Machiajul nu este interzis dupa tratament, dar doctorii nu vad cu ochi prea buni aceasta cosmetizare.


In medicina estetica, acidul hialuronic se foloseste cam intr-o treime din proceduri. Durata in care acidul are efect asupra pielii este de aproximativ un an.

FOTO: Hepta.ro

În articolul

Acidul hialuronic - o binecuvantare pentru frumusetea doamnelor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 8 mai 2024. Gemenii descoperă dragostea adevărată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un turist străin dezvăluie ce l-a dezamăgit în staţiunea Mamaia. Litoralul a fost cu cel puţin 30% mai gol faţă de anul trecut
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Catine
Luna Nouă în Taur pe 7 mai 2024. Aduce stabilitate pentru acești nativi
useit.ro
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
as.ro
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a apărut cu sânii la vedere!
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare. Cum îți poate completa alimentația
Spynews
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
DeParinti
Călătoria cu trenul cu un copil: tot ce trebuie să știi și cum să faci față situațiilor neprevăzute
MediCOOL
Transpirațiile nocturne: ce probleme pot semnala și când să te îngrijorezi
HelloTaste
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
x