Afla ce riscuri ascund saloanele de infrumusetare

Publicat pe 14.09.2010 la 15:16 Actualizat pe 14.09.2010 la 16:57

Afla ce riscuri ascund saloanele de infrumusetare

Cicatrice, infectii, iritatii si alergii severe. Sint riscuri la care din ce in ce mai multe femei se expun cind merg in saloane de infrumusetare in speranta ca isi vor imbunatati aspectul. Contrar asteptarilor, ele sint victime ale unor proceduri cosmetice neprofesioniste, realizate cu substante si aparate neomologate, semnaleaza specialistii in medicina estetica, reuniti la cel de-al 6-lea Congres European de Medicina Estetica, organizat pentru prima data in Romania.

Neautorizate
In intreaga lume exista saloane de infrumusetare care folosesc substante neautorizate sau proceduri asociate cu diverse efecte adverse. Aceste pericole nu ocolesc Romania. “Unele saloane de infrumusetare utilizeaza toxina botulinica importata din Afganistan, care nu este omologata. Totusi, spre deosebire de alte tari, Romania nu are o piata neagra atit de dezvoltata”, precizeaza dr Mihaela Leventer, medic primar dermatolog si presedinte al Societatii Romane de Medicina Estetica.

Siliconul mineral, o substanta interzisa in unele tari europene si in SUA, se foloseste inca in Romania. La fel si phosphatidilcolina, substanta injectabila care trateaza celulita. Efectele ei adverse sint inca in stadiu de cercetare si nu are omologare pentru utilizarea sub forma de injectii subcutanate. In Spania si in Brazilia este interzisa. Specialistul atrage atentia si asupra calitatii aparatelor cu care se efectueaza procedurile de infrumusetare.

“Exista aparate ieftine de lumina intens pulsata care nu filtreaza toate radiatiile periculoase si, in loc sa intinereasca pielea, o imbatrinesc.”

Criterii
Cum ne putem feri de toate aceste pericole ne spune specialistul nostru. “Toate procedurile cosmetice care necesita folosirea bisturiului, a acelor, a solutiilor injectabile si mai ales a anesteziilor trebuie efectuate numai de un medic specializat in medicina estetica, fiindca acesta este singurul in masura sa acorde primul ajutor in cazul unor complicatii grave, precum socul anafilactic.


Interventiile de infrumusetare cu ajutorul laserului, al substantelor de umplere, precum si dermabraziunea sau peelingul nu trebuie realizate in saloane de infrumusetare oarecare, intrucit de cele mai multe ori ele nu detin aparatura omologata, nu folosesc substante autorizate, iar personalul nu are studii de specialitate. Alegerea clinicii nu trebuie sa fie influentata de pret, ci de notorietatea medicului estetician, de rezultatele obtinute de acesta”, atrage atentia dr Mihaela Leventer.

Citeste jurnalul.ro

Foto: businessnewsaustralia.com.au

În articolul

Afla ce riscuri ascund saloanele de infrumusetare

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x