Alege corect lotiunea de corp!

Publicat pe 12.08.2010 la 18:24 Actualizat pe 12.08.2010 la 18:29

Alege corect lotiunea de corp!

Elasticitatea si fermitatea pielii pot fi redate cu ajutorul lotiunilor de corp. "Cu conditia ca lotiunea sa fie corect aleasa", precizeaza Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med. Criteriul principal de care trebuie sa tii cont cand iti alegi lotiunea este tipul de piele.

Fiecare tip de piele are lotiunea lui
Astfel, daca ai pielea grasa, foloseste o crema cu textura usoara, care sa nu aiba in compozitie nici un tip de ulei. Persoanele cu pielea sensibila sunt sfatuite sa aleaga cremele sau lotiunile de corp care contin ingrediente naturale, fara alcool si care au efect calmant si antiiritant pentru piele.

"Lotiunile cu ingrediente naturale sunt indicate tuturor tipurilor de piele pentru ca au o actiune intensa si durabila asupra tesutului. De asemenea, activeaza procesul de regenerare a celulelor si protejeaza echilibrul fiziologic al pielii", completeaza specialistul nostru. Ai pielea uscata? Solutia: Foloseste lotiune de corp cu putere de hidratare maxima.

In cazul in care apar primele semne de imbatranire a pielii, apeleaza la lotiuni ce contin extract de ceai verde, peptide si aminoacizi. Pentru a reduce vergeturile, cele mai indicate sunt lotiunile care au in compozitie unt de shea si uleiuri minerale.

Cititi eticheta si testati produsul
Este foarte important sa citesti cu mare atentie lista ingredientelor! Vei evita astfel posibile alergii si iritatii ale pielii. Pentru o mai mare siguranta, produsul trebuie testat pe o portiune mica de piele si abia apoi, daca nu apare vreo iritatie, poate fi folosit pe intreg corpul. Daca ai respectat aceste reguli, poti trece la aplicarea lotiunii de corp, nu inainte de a te asigura ca este momentul potrivit. Pentru ca lotiunile de corp pot fi aplicate de doua ori pe zi: dimineata, pe pielea curata, si seara, dupa dus.

"Este o greseala sa aplici odata mai multa lotiune, gandindu-te ca astfel pielea ta va fi mai hidratata. Dimpotriva, risti sa inchizi porii, iar pielea nu se va mai oxigena", atrage atentia specialistul nostru.

O lotiune de corp buna trebuie sa asigure si protectie solara. Prin urmare, trebuie sa o alegem pe cea care ne protejeaza pielea de razele ultraviolete (UV). Fara protectia UV, pielea se poate deshidrata, se usca si din acest punct pana la declansarea procesului de imbatranire prematura sau de declansare a cancerul de piele nu mai este decat un pas.

Citeste jurnalul.ro

În articolul

Alege corect lotiunea de corp!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în Duminica Învierii Domnului
a1.ro
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Femeia care i-a schimbat viața lui Mihai Neșu, după divorțul dureros și moartea părinților: „S-a mutat special din București!”
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x