Cum să alungi semnele îmbătrânirii și să întinerești

Publicat pe 14.03.2014 la 10:52 Actualizat pe 14.03.2014 la 13:48

O piele tânără și fermă nu își datorează frumusețea doar genelor moștenite și a cremelor și loțiunilor de calitate. Există și câteva obiceiuri care te pot ajuta sau din contra, îți pot zădărnici eforturile.

O piele tânără și fermă nu își datorează frumusețea doar genelor moștenite și a cremelor și loțiunilor de calitate. Există și câteva obiceiuri care te pot ajuta sau din contra, îți pot zădărnici eforturile.

După firele albe de păr, ridurile și cercurile întunecate din jurul ochilor sunt în topul listei factorilor fizici ce le fac pe femei să aibă mai puțină încredere în ele însele.

Unele lucruri pot grăbi considerabil procesul de îmbătrânire și ai putea fi surprinsă care sunt lucrurile mărunte pe care le faci și care lucrează în defavoarea ta.

Evită paiele pentru băuturi și țigările

Dentistul poate îți recomandă să bei sucurile cu paiul, dar dermatologii sunt de altă părere. Atunci când bei cu paiul, grăbești formarea de linii fine în jurul gurii. În timp, ele devin riduri adânci pe care nu le mai poți înlătura. Țigările pe de altă parte compromit producția de colagen și elastină, ceea ce face ca fumatul să fie nociv atât pentru felul în care arăți cât și pentru starea ta de sănătate.

Dormi cu fața în sus

Mai mult dintre jumătate dintre adulți dorm în poziție fetală, pe o parte și cu genunchi strânși la piept. Efectul este că vei avea riduri pe bărbie și pe obraji, iar în timp, ele nu mai dispar pe parcursul zilei, ci devin tot mai adânci.

Ai grijă la folosirea telefonului mobil

Mulți dintre noi suntem dependenți de celular și îl ducem foarte des la ureche, atingând obrazul cu el în timp ce vorbim. Cel mai bine este să îl folosești hand-free și să nu îți atingi fața cu el, pentru că ecranul reprezintă o sursă bogată de bacterii. Dacă îl ții în buzunar, în geantă, îl lași pe masă… gândește-te la câți microbi se află pe suprafața sa.

Menține-te la o greutate sănătoasă

Fluctuațiile de greutate afectează felul în care arată tenul tău. Atunci când crești în greutate, pielea oare mai întinsă, însă kilogramele în plus cresc nivelul de insulină și de cortisol, ceea ce la rândul lor duc la reducerea nivelului de colagen. În timp, pielea va fi lăsată și lipsită de suplețe.

Foto: hepta.ro


În articolul

Cum să alungi semnele îmbătrânirii și să întinerești

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x