Daca ai pielea sensibila fereste-te de ploaie!

Publicat pe 20.09.2010 la 15:33 Actualizat pe 20.09.2010 la 15:37

Daca ai pielea sensibila fereste-te de ploaie!

Toamna nu este prietena persoanelor cu pielea sensibila. Din cauza umezelii, tenul acestora devine mohorat, lipsit de stralucire si se irita de fiecare data cand ies afara pe timp de ceata sau ploaie.


Dr Viviana Iordache, medic primar dermatolog la Clinica MikoMed, spune ca acum este momentul sa ii oferim tenului ingrijirea adecvata.

Ce creme folosim
Persoanele cu ten normal vor incepe sa foloseasca din octombrie o crema mai hidratanta decat vara. Este bine sa renunte la curatarea tenului cu apa si gel spumant si sa revina la utilizarea laptelui demachiant.


Persoanele cu tenul uscat au senzatia ca li se strange fata din cauza vantului si ploii. In cazul acestora, dr Viviana Iordache recomanda cremele cu vitaminele A si E, care sunt liposolubile (uleioase), si cu lanolina. Aceste substante grase formeaza o pelicula hidrolipidica la suprafata pielii ce previne deshidratarea si aparitia ridurilor.


Nici persoanele cu tenul gras nu sunt ferite de neplaceri in anotimpul ploios. Ele acuza inrosirea si umflarea fetei cand stau prea mult timp in frig. Pentru a limita efectele nedorite, chiar daca au tenul gras, aceste persoane trebuie sa foloseasca zilnic o crema hidratanta adecvata.


Medicul Viviana Iordache le adreseaza femeilor cu ten sensibil urmatoarele recomandari: “Toamna nu este momentul sa schimbam gama de cosmetice daca avem o piele predispusa la reactii inflamatorii, ci sa optam tot pentru cele pe care stim ca tenul le tolereaza. O regula de baza este aplicarea cremei obisnuite de fiecare data cand iesim din casa”.


O alta problema care se agraveaza toamna este acneea. Dupa o vara in care soarele ne-a dat impresia ca am scapat de aceasta afectiune, ne putem trezi la inceput de septembrie cu explozii de acnee pustuloasa, cu puncte purulente. “Este foarte important ca persoanele cu aceste probleme sa se adreseze dermatologului la inceput de toamna, pentru a incepe tratamentul inainte de aparitia eruptiilor acneice”, atrage atentia medicul Viviana Iordache.

Tratament
Femeile cu tenul uscat pot incepe in octombrie un tratament cu masti hidratante si fiole care contin vitamine, minerale si antioxidanti. “Un astfel de tratament trebuie sa dureze intre cinci si zece saptamani, in functie de gradul de deshidratare a pielii”, precizeaza dr Viviana Iordache.

Citeste jurnalul.ro

În articolul

Daca ai pielea sensibila fereste-te de ploaie!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la Cluj-Napoca
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x