Depilarea cu zahăr: o rețetă dulce pentru o piele fină

Publicat pe 17.12.2013 la 09:54 Actualizat pe 17.12.2013 la 11:19

Dacă vrei să te răsfeți cu câteva tratamente de înfrumusețare, nu trebuie neapărat să îți faci programare la salon, pentru că cel mai probabil unele dintre cele mai eficiente ingrediente se găsesc deja în bucătăria ta. Pentru momentele în care cumpărarea de benzi de ceară sau mersul la un salon de înfrumusețare este ceva cam costisitor pentru bugetul tău, sau pur și simplu nu ai prea mult timp liber la dispoziție, poți prepara acasă o pastă depilatoare.

Ingrediente:

  • 2 căni zahăr alb
  • ¼ cană apă
  • o linguriță miere
  • câteva fâșii de material

Instrumente:

Sfaturi:

Poți tăia câteva fâșii din tricouri vechi de bumbac. Ceara funcționează cel mai bine atunci când părul are o lungime de 3-6 mm.

Preparare:

Pune toate ingredientele într-o oală mică și pune pe foc, la o temperatură medie. Amestecă din când în când. Amestecul trebuie să fiarbă încet până când culoarea sa aduce a chihlimbar. Ai grijă să nu se ardă. Las-o să se răcească până când pasta devine puțin mai groasă, dar încă este destul de fierbinte.

Se folosește pe pielea spălată și uscată bine

Aplică pudră de bebeluș pentru a te asigura că ceara se va prinde de firele de păr, nu de piele. Aplică ceara în direcția cresterii părului cu o spatulă de lemn. Aplică o fâșie de bumbac și presează bine. După câteva minute verifică dacă ceara s-a răcit complet și îndepărteaz-o cu o mișcare rapidă și fermă, trăgând în direcția opusă creșterii părului. Aplică ceara pe porțiuni de dimensiunea unei palme. La final, poți masa pielea cu un cub de gheață pentru a închide porii. Apoi aplică o cremă hidratantă.

Foto: hepta.ro

În articolul

Depilarea cu zahăr: o rețetă dulce pentru o piele fină

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: „Aşa cum îţi doreai mereu”
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x