Ela Crăciun ne învață să gătim cozonac raw vegan! Fără făină și zahăr!

Publicat pe 24.12.2014 la 13:47 Actualizat pe 24.12.2014 la 13:55

Ela Craciun ne invata cum sa preparam un cozonac care pastreaza aroma sarbatorilor, dar este mult mai sanatos. Prezentatoarea emisiunii "Numai de bine" de la Antena 3 a inlocuit anumite ingrediente, faina si zaharul in cautarea cozonacului perfect.

Ela alături de Alex, băiețelul ei de șapte ani și de Alesia, fetița de trei ani


Intr-un top 5 al aromelor care ne amitesc de sarbatori si copilarie, cozonacul ocupa cu siguranta locul 1.

Ela Craciun ne invata cum sa preparam un cozonac care pastreaza aroma sarbatorilor, dar este mult mai sanatos.

Prezentatoarea emisiunii "Numai de bine" de la Antena 3 a inlocuit anumite ingrediente, faina si zaharul in cautarea cozonacului perfect.

"Grija kilogramelor care se adună în această perioadă m-a făcut să caut o soluţie. E adevărat că nu există aşa ceva, însă putem face câteva excepţii în zilele de sărbătoare. Important este să ne simţim bine fără să exagerăm şi să alegem variante cât mai sănătoase. Multe ingrediente din reţeta celebrului cozonac pot fi înlocuite cu variante mai sănătoase. Anul acesta cozonacul meu va fi raw vegan!" a declarat Ela Craciun.

Mama a doi copii, Ela stie cat de important este un stil de viata sanatos in cresterea micutilor. Mai multe informatii despre reteta gasesti chiar pe blogul ElaCraciun.ro, iar reteta completa o gasesti mai jos:


Ingrediente Foaia:

-250 gr făină de caju
-2 linguri miere
-esenţă de rom

Crema:
-100 gr. făină de mac
-2 linguri miere
-2 linguri cacao alcalină
-stafide hidratate
-coajă de portocală
-puţină apă

Mod de preparare:
Nucile de caju le râşnim până ce obţinem o făină ce tinde să se lege chiar în râşniţă, transferăm făina într-un bol adăugăm mierea si esenta de rom si framantam foarte bine pana obtinem cea mai simpla si gustoasa coca raw vegan. Intindem aceasta coca pe o folie de celofan sub forma unui dreptunghi cu dimensiunile de 20 cm x 10 cm.

Pentru a ne fi usor sa intindem foile raw vegan de orice fel, este indicat a fixa compozitia intre doua folii de celofan.

Vom rula cu mult mai multa usurinta in acest mod. Macul il rasnim foarte bine, il combinam cu mierea, pudra de cacao, stafidele auri sau brumarii, coaja rasa de portocala si putina apa (daca este cazul) pentru a obtine o crema putin fluida, usor de intins peste foaia de baza.

Rulam cozonacul si putem optional sa-l pudram cu nuca zdrobita. Pentru a se taia bine, recomandam a-l da la frigider pret de cateva ore.

În articolul

Ela Crăciun ne învață să gătim cozonac raw vegan! Fără făină și zahăr!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 18 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să-și împartă sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Catine
Frittata cu sparanghel. Rețetă pentru un mic dejun savuros
useit.ro
Cele mai bune telefoane Android cu senzor telefoto din 2024. Ce smartphone-uri au impresionat
as.ro
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: „Întotdeauna găsesc o cale”
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de eucalipt. Beneficiile și potențialele riscuri ale acestei băuturi
Spynews
În ce relații a rămas Vero Căliman cu Mirela Retegan, după ce a părăsit „Gașca Zurli”. „Fetița Zurli” a făcut noi mărturisiri: „Nu vreau să...”
DeParinti
Cum să practici disciplina pozitivă acasă
MediCOOL
Ce să nu faci niciodată dimineața dacă vrei să ai energie ziua și un somn bun noaptea
HelloTaste
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
x