Epilare definitiva cu viteza luminii

Publicat pe 16.08.2010 la 16:26 Actualizat pe 16.08.2010 la 16:30

Epilare definitiva

V-ati saturat ca o data la doua-trei saptamani sa apelati la cremele depilatoare, la ceara sau aparatul pentru epilat? Acum aveti la indemana o solutie care va asigura epilarea definitiva. Este vorba despre tratamentul cu lumina intens pulsata, destinat in primul rand femeilor care au probleme cu pilozitatea excesiva (hirsutism). "Odata emisa, lumina pulsata este absorbita selectiv de principalele doua substante colorate din piele: hemoglobina si melanina.

Atunci cand facem epilare definitiva cu lumina intens pulsata ne adresam melaninei din radacina firului de par. Lumina se transforma in energie termica, arde melanina si, in consecinta, si radacina firului de par. Cu cat este firul de par mai inchis la culoare, cu atat metoda este mai eficienta. Din acest motiv, tratamentul cu lumina intens pulsata nu se poate face pe parul blond sau alb, pentru ca este par fara pigment", ne spune dr Carmen-Madeleine Curea, medic primar dermatolog la Spitalul Clinic Colentina.

Mai multe sedinte
Tratamentul cu lumina intens pulsata poate fi facut pe orice zona a corpului (fata, axile, picioare etc.). In functie de cat de dese sunt firele de par sunt necesare sase-opt, chiar zece sedinte. "Epilarea nu se poate face intr-o singura etapa, pentru ca firele de par de pe corpul nostru cresc in mai multe faze. Lumina intens pulsata se adreseaza etapei de crestere a firului de par. La prima sedinta sunt distrusi in jur de 70% dintre foliculii pilosi. Urmatoarea sedinta se face dupa sase saptamani, timp in care foliculii pilosi care erau in repaus la prima sedinta incep sa creasca", arata dr Carmen-Madeleine Curea.

Sfatul medicului
Eficienta terapiei cu lumina intens pulsata depinde de caracteristicile fiecarei persoane: metabolism, profil hormonal, tipul firului de par, numarul de foliculi pilosi. Avantajul acestei metode este ca lumina intens pulsata nu afecteaza pielea la suprafata. "In cazul femeilor cu hirsutism este necesara colaborarea cu medicul endocrinolog, pentru a rezolva problemele de fond - tulburarile hormonale. Cresterea parului este stimulata hormonal, iar daca aceasta stimulare persista, este posibil sa creasca din nou firele de par distruse cu ajutorul luminii intens pulsate", arata dr Carmen-Madeleine Curea.

Rezultate
Specialistii ne avertizeaza sa nu ne asteptam la minuni dupa primele doua-trei sedinte. Dupa prima sedinta de epilare cu lumina intens pulsata este posibil ca firele de par sa se indeseasca. Aceasta deoarece impulsurile luminoase pot trece din repaus in activitate multe fire de par.

Precautie
Terapia cu lumina intens pulsata nu este recomandata persoanelor bronzate sau celor care au pielea mai inchisa la culoare. In asemenea cazuri, lumina intens pulsata este absorbita de melanina din piele. Este distrus nu numai pigmentul din radacina firului de par, ci si pigmentul din piele, situatie in care poti sa te trezesti cu pete albe.

Citeste jurnalul.ro

În articolul

Epilare definitiva cu viteza luminii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la Cluj-Napoca
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x