Foloseste produse speciale pentru parul vopsit!

Publicat pe 19.08.2010 la 16:36 Actualizat pe 19.08.2010 la 17:21

Foloseste produse speciale pentru parul vopsit!

Decizia de a-ti vopsi parul atrage dupa sine si folosirea unor produse speciale pentru ingrijirea lui. Pe langa rolul de mentinere a culorii parului cat mai mult timp, aceste produse ne ajuta sa il pastram sanatos.

Potrivit doctorului Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la centrul medical Miko Med, ingrijirea parului depinde foarte mult de nuanta pe care o alegem. “In cazul in care intre nuanta parului natural si a celui vopsit este o diferenta mare, este nevoie si de o ingrijire speciala. De aceea, este ideala vopsirea parului intr-o nuanta cat mai apropiata de cea naturala”.



Masti da, uscator ba
Spalarea cu sampon a parului in aceeasi zi in care a fost vopsit nu este recomandata, pentru ca aceasta impiedica reglarea secretiei de sebum la nivelul scalpului, care previne iritatiile.



Produsele care nu trebuie sa lipseasca din ingrijirea ulterioara sunt samponul si masca pentru par vopsit. “Aplicarea mastii este importanta! Masca nu trebuie pusa la radacina firului de par, ci pe firul de par. In cazul persoanelor seboreice, contacul direct dintre pielea scalpului si masca accentueaza seboreea”, precizeaza dr Viviana Iordache.



Frecventa aplicarii mastilor depinde de sezon. Vara, din cauza expunerilor la soare, masca trebuie folosita dupa fiecare samponare. Iarna, masca poate fi aplicata ocazional: o data la doua-trei samponari.



Daca mastile sunt benefice pentru parul vopsit, nu acelasi efect il au apa fierbinte si uscatorul de par. Substantele chimice din compozitia vopselelor sunt foarte sensibile la apa calda si nu este exclus ca, dupa trei-patru spalari, parul sa se decoloreze pe alocuri. In ceea ce priveste uscatorul de par, acesta provoaca oxidarea culorii, care isi va pierde astfel din stralucire.



Oxidarea culorii este favorizata si de expunerea la soare. Tocmai de aceea este indicata folosirea unui balsam special, care nu necesita clatire si care contine filtru de protectie UV.



Recomandare
Utilizarea fixativului, a spumei de par si a gelului, folosite la coafurile sofisticate, trebuie evitata. In caz contrar, parul va fi supus permanent factorilor chimici care contribuie la degradarea lui. De aceea, sunt recomandate coafurile simple.



Oxidare
Intervalul dintre doua vopsiri trebuie sa fie de cel putin doua luni, timp in care parul se va reface dupa agresiunea provocata de colorare si oxidare. Nuanta care se oxideaza cel mai repede este cea de rosu. Tonurile de blond isi modifica nuanta dupa circa patru saptamani, iar radacinile trebuie revopsite la sase saptamani.

Citeste jurnalul.ro

În articolul

Foloseste produse speciale pentru parul vopsit!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x