FOTO! Rochia lunga - practica si romantica

Publicat pe 13.05.2011 la 16:59 Actualizat pe 13.05.2011 la 17:03

Inspirata din lookul hippie al anilor 60-70, cu influente etno, in imprimeuri, croi sau aplicatii, rochia lunga a fost reinventata de designeri de-a lungul anilor si se regaseste constant pe podiumurile de moda.

Romantica si practica totodata, croita lejer si invaluind placut orice silueta, rochia lunga ramane in acest sezon o piesa de rezistenta pentru orice ocazie.

Libera, boema, spectaculoasa si usor de purtat, aceasta rochie poate fi baza unor tinute interesante, in functie de accesoriile alese si de stilul purtatoarei. De la imprimeurile florale vesele, ce trimit cu gandul la costumele tiganilor nomazi, la animal-print sau culori puternice, de la grafisme geometrice la treceri delicate ton-in-ton, de la negru la bej-nude pana la alb pur, aproape orice varianta cromatica este permisa de linia simpla a acestei rochii.


Croita drept sau pe biais, amplu sau cu drapaje ce amintesc de Antichitate, fronsata elastic pe bust sau cu talia marcata de o centura fina, taiata asimetric pe un umar sau foarte simplu, precum caftanele orientale, ea poate avantaja optic diferite constitutii corporale. Daca talia nu este destul de subtire, alege un croi lejer cu detalii cromatice interesante, broderii sau aplicatii in zona bustului sau pe umeri, pentru a muta centrul vizual de interes.


Rochiile lungi se poarta la fel de bine cu incaltaminte-platforma, cu balerini sau cu sandale-gladiator, iar in ocazii speciale se asorteaza perfect cu sandale fine. Dintre accesorii, cele mai potrivite sunt bratarile-catusa voluminoase, lanturile lungi, salbele, colanele sau colierele pe gat.

Persoanele scunde ar trebui sa evite imprimeurile sau combinatiile de materiale ce creeaza dungi pe orizontala. Cele cu un bust generos pot alege rochii cu decolteu in V evitandu-le pe cele la baza gatului. Avantajate sunt desigur siluetele androgine ce se pot invalui in falduri ample si drapaje bogate.


Citeste si Revista Felicia

În articolul

FOTO! Rochia lunga - practica si romantica

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la Cluj-Napoca
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x