Gheisele, surse de inspiratie privind ritualul de ingrijire al tenului

Publicat pe 27.09.2013 la 13:05 Actualizat pe 27.09.2013 la 13:30

Femeile japoneze au un ten impecabil, luminos si alb. Pe langa faptul ca sunt norocoase din punct de vedere genetic, pielea lor avand un indice de colagen mai ridicat comparativ cu caucazienii, investesc foarte mult in produsele cosmetice.

Mai exact, in medie, o femeie din Japonia cheltuie aproximativ 136 de euro anual, pe produse cosmetice, fiind cea mai mare suma consumata la nivel modial.

Iata care sunt trucurile de frumusete pe care le folosesc japonezele:

Folosesc constant tonic

Femeile din Japonia isi incep ritualul de frumusete utilizand un lapte demachiant sau un gel de curatare ce contine uleiuri naturale pentru a-si indeparta resturile de machiaj de pe chip. Abia apoi isi curata tenul cu apa si sapun, spre deosebire de noi, care folosim lotiune ultima data, dupa ce aplicam demachiantul. Ele inverseaza pasii, iar tratamentul este absorbit in profunzime in piele.

Petele pot fi tratate

Indiferent de varsta, pielea acestora este alba si fara imperfectiuni, in timp ce a noastra are tendinta de a se pata, din cauza ca melaninei care se altereaza. Ca sa previi acest lucru foloseste produse cosmetice cu protectie solara ridicata, dar si iluminator. Japonezele au beneficiat de un asemenea produs inca din anul 1917, cand o firma a inventat primul iluminator de pe piata, pe baza de peroxid de hidrogen.

Alimentatia

Tenul japonezelor arata impecabil si datorita alimentatiei organice. Multe femei din Japonia consuma, in fiecare dimineata, suc natural “verde”. Ele amesteca in blender 100 g de spanac, o legatura de patrunjel, o banana, un mar si o portocala, dupa care adauga 350 ml de apa. Sucul obtinut il consuma pe parcursul zilei, deoarece este bogat in antioxidanti.

Masti naturale

Un alt pas important in ritualul de infrumusetare al japonezelor sunt mastile naturale. Desi lucreaza intre 10 si 12 ore pe zi, 88% dintre ele dedica minimum 20-30 de minute pentru a-si ingriji tenul. Printre produsele preferate ale acestora se afla mastile naturale, pe care le prepara din fructe si uleiuri naturale, pentru ca hidrateaza in profunzime tenul.

“Smoothie” de colagen

Incepand cu varsta de 35 de ani, femeile japoneze apeleaza la trucuri “magice” pentru a-si mentine frumusetea. Ele aleg sa consume colagen, o substanta naturala care se diminueaza din organism odata cu trecerea varstei. Acestea cumpara sticlute de colagen si il adauga in mancare. In plus, contine si acid hialuronic, vitamina C sau alte substante ce sunt necesare corpului.

Foto: Pinterest

În articolul

Gheisele, surse de inspiratie privind ritualul de ingrijire al tenului

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x