Ghid de vacanta: Cum te imbraci vara in Grecia

Publicat pe 16.08.2019 la 18:33 Actualizat pe 16.08.2019 la 18:35

Indiferent de ce activitati alegi daca ajungi in Grecia, bagajul trebuie sa contina obiecte si articole vestimentare utile. Documenteaza-te in prealabil pentru a sti exact cu ce sa-ti umpli valiza.

Grecia este una dintre destinatiile preferate de romani pentru a-si petrece concediul de vara. Cei mai multi merg pentru plaja si relaxare, in regiuni precum Mykonos, Lefkada sau Halkidiki. Nici Atena nu este ocolita de turistii din tara noastra, iar drumetiile la obiective turistice precum Acropole sunt pe lista celor care ajung in Republica Elena.

Indiferent de ce activitati alegi daca ajungi in Grecia, bagajul trebuie sa contina obiecte si articole vestimentare utile. Documenteaza-te in prealabil pentru a sti exact cu ce sa-ti umpli valiza.

Am alcatuit pentru tine un ghid de vacanta cu cateva sfaturi despre cum sa te imbraci vara in insorita Grecie. Pentru un concediu perfect, este ideal sa te pregatesti pentru temperaturi de peste 30 de grade Celsius, dar ia in calcul si posibilele perioade ploioase.

Alege haine din materiale naturale

Cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont atunci cand iti faci bagajul? Spatiul de depozitare limitat si organizarea lui in asa fel incat sa poti avea cu tine in vacanta toata lucrurile necesare. Incepe prin a-ti alege hainele, iar primul criteriu trebuie sa fie materialul. Vorbim de o zona calduroasa, iar pentru confortul tau este recomandat sa pui in valiza articole din bumbac, precum tricouri, rochii, maiouri, fuste sau pantaloni largi. Alege imprimeurile florale si neaparat culori deschise. Poti opta pentru o rochie alba pe care sa o porti seara dupa ce ai prins primul strat de bronz. Vei arata foarte chic! Pune in bagaj si o pereche de jeansi, alaturi de o jacheta cu maneca lunga pentru situatiile in care seara se va instala racoarea si vei dori sa zabovesti pe terasa sau sa mergi la o petrecere pe plaja. Nu uita de costumul de baie!
Pentru barbati sfaturile sunt aceleasi, tricouri si pantaloni comozi, din bumbac sau in si camasi cu guler tunica pentru seara in culori deschise.

Pune-ti in bagaj o ie romaneasca

Pe langa bumbac, inul nu trebuie sa lipseasca din bagajul de vacanta pentru Grecia, atat al doamnelor, cat si al domnilor. Pe langa rochii in nuante de bej, crem, alb sau in culori pastelate, o ie de dama este perfecta pentru plimbarile pe plaja. Poate fi combinata cu succes cu o fusta lejera cu pliuri si cu o pereche de sandale cu talpa joasa. Poti adauga in bagaj si cateva accesorii care sa completeze tinutele alese, precum cercei masivi din lemn sau bratari. Vei obtine un look ideal de vacanta, numai bun de imortalizat in imagini si fotografii de urcat pe retelele de socializare sau de trimis celor dragi ramasi acasa.

Nu uita de palarie si de ochelarii de soare

Am pomenit de accesorii, dar de departe cele mai importante sunt palaria si ochelarii de soare, care nu trebuie sa lipseasca din bagajul de vacanta pentru aceasta vara. Grecia are numeroase insule pe care vei ajunge cu vaporul, plaje cu nisip fin si cu apa de un albastru pur de care te vei bucura ore in sir. E obligatoriu sa-ti acoperi capul pentru a te proteja de soare, asa ca pune in valiza cel putin o palarie sau o sapca, dar si ochelarii de soare. Alege si o esarfa pe care sa o iei cu tine, de preferat alba sau in culori deschise, pe care sa o pui peste costumul de baie pentru a obtine un aer chic. O poti folosi si ca accesoriu de par, pentru a-ti face un turban. Sunt la mare moda, vara, pe plaja!

Alte articole utile in vacanta

Costum de baie, ochelari de soare, palarie, rochii vaporoase, ie, sandale si slapi, toate se regasesc deja in bagajul de vacanta in Grecia. Pe langa aceste articole, ia cu tine si o pereche de papuci slip-on pentru plaja. Sunt acele incaltari special create pentru a-ti proteja picioarele de pietrele sau stancile din apa. In plus, au o talpa realizata din cauciuc ce previne alunecarea. Ii poti purta atat in apa, cat si pe nisip. Pe langa haine si papuci, pune in bagaj si selfie stick-ul si o baterie externa! Sunt obiecte care iti vor fi de folos atunci cand te vei vedea inconjurat de peisaje de vis si iti vei dori sa le imortalizezi in fotografii de vacanta.

Zilele de concediu se apropie, iar entuziasmul este tot mai mare pe zi ce trece. E normal! Vaca este anotimpul concediile si Grecia te cucereste din prima clipa cand ii vezi marea albastra si nisipul fin. Bagajul? Un fleac daca reusesti sa fii pragmatic si organizat si sa selectezi cu atentie lucrurile de care chiar ai nevoi! Inspira-te din ghidul de vacanta si bucura-te de relaxare si voie buna in compania celor care te insotesc.

Sursa foto: https://unsplash.com

În articolul

Ghid de vacanta: Cum te imbraci vara in Grecia

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x