Machiajul te poate intineri sau imbatrani

Publicat pe 23.03.2011 la 00:38 Actualizat pe 23.03.2011 la 00:44

"Multe dintre prietenele mele se plang ca, dupa 40 de ani, machiajul cu care erau obisnuite parca nu li se mai potriveste. Ce sa facem, cu ce gresim, de ce produsele cosmetice nu se mai aseaza pe fata ca inainte?", scrie Dana Sota pe blogul ei.


E adevarat, machiajul trebuie schimbat la un moment dat, atunci cand ridurile isi fac aparitia! Iata ce trebuie sa stii daca nu esti multumita de fardurile pe care le ai:


1. Nu mai folosi fard de pleoape irizat sau stralucitor. Daca ai observat riduri fine in jurul ochilor, evita astfel de make-up; fardurile sclipitoare fac ridurile mult mai vizibile si le scot in evidenta. Schimba fardul stralucitor cu unul mat, care camufleaza ridurile fine. Culorile piersica sau sampanie sunt cele mai potrivite, ele "deschid" privirea si le poti aplica pe toata pleoapa. Daca ai pleoapele umflate, opteaza pentru maro, pentru a crea iluzia unei pleoape adanci.


2. Renunta la ruj si schimba-l cu un gloss natural. Cu trecerea anilor, buzele se subtiaza si se usuca. Un ruj mat, rosu sau o alta culoare tare, va atrage privirile asupra buzelor si implicit a ridurilor din jurul lor. Chiar daca rujul rezista mai mult pe buze, gloss-ul va face ca acestea sa arate mai pline; impiedica gloss-ul sa alunece prin riduri folosind un creion de contur in culoare naturala.


3. Foloseste farduri colorate si neutre pentru un machiaj echilibrat. Culorile tari si la ochi, si pe pometi, si pe buze sunt "prea mult" si la 20 de ani, dar dupa 40 pot crea un dezastru pe fata. Hotaraste-te ce vrei sa scoti in evidenta: machiajul ochilor? sau al buzelor si obrajilor? si nu vei gresi.


4. Nu-ti da cu mult fond de ten. Poate fi tentant sa-ti acoperi tenul cu un produs cu putere mare de acoperire, dar acesta se va strange in riduri si va arata prost, iar ridurile vor parea si mai adanci. O acoperire prea mica poate sa te arate obosita, deci trebuie sa schimbi fondul de ten cu unul cu acoperire medie. Hidratarea este esentiala pentru ca fondul de ten sa alunece bine pa fata cand il aplici, deci foloseste totdeauna o crema inainte.


5. Contureaza usor ochii cu un creion maro (negru poate fi prea dur) si ingroasa sprancenele. Sprancenele groase sunt un semn al tineretii, deci alege un fard cu o nuanta mai inchisa decat culoarea lor naturala si urmareste linia lor fireasca. Daca se potriveste fizionomiei, le poti alungi putin spre coltul exterior al ochiului, in trend ascendent.

6. Foloseste mascara doar pe genele superioare, si aceasta e bine sa fie tot maro. Genele inferioare date cu mascara, imbatranesc, si nimeni nu isi doreste acest lucru.


Citeste si danasota.com

Foto: fashionclothingtoday.com

În articolul

Machiajul te poate intineri sau imbatrani

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x