Mărimea lor fluctuează la fiecare minut: Află câteva lucruri mai puțin cunoscute despre sâni!

Publicat pe 13.12.2013 la 11:44 Actualizat pe 13.12.2013 la 14:13

Atât bărbații cât și femeile sunt în aceeași măsură interesați de sâni. Bărbații sunt atrași de un decolteu generos, iar femeile nu știu ce să mai facă pentru a avea sâni frumoși. Nici nu este de mirare că Victoria's Secret sau alte companii producătoare de lenjerie intimă reprezintă afaceri de succes. Dar deși sânii tot tot mai mult un simbol al sexualității, rolul lor este de a alăpta. De fapt, cele mai multe lucruri interesante despre sâni sunt destul de puțin cunoscute:

Oamenii sunt singurele mamifere care au sâni tot timpul

La alte animale, sânii plini sunt un semn al faptului că au pui care sug, dar în afara perioadei de alăptare, femelele au doar sfârcuri.

Motivul pentru care oamenii sunt singurii care au astfel de sâni rămâne necunoscut. Una dintre teorii este aceea conform căreia ei reprezintă un semnal pentru bârbați că fetițele auajuns la vârsta la care pot avea copii și pot alăpta.

Orgasmul sânilor - mit sau realitate

Femeile pot ajunge la orgasm prin stimularea sfârcurilor. Un studiu realizat anul trecut pe un eșantion de 213 femei a arătat că 29 la sută dintre ele au atins orgasmul prin stimularea sânilor.

Laptele uman - cel mai bun aliment

Beneficiile laptelui matern și al colostrului îl fac alimentul perfect pentru bebeluși. El conține anti-corpi ce ajută bebelușul să lupte împotriva bolilor și infecțiilor și este și ușor de digerat.

Când vine vorba de lapte, mărimea nu contează

Strict în scopul alăptării mărimea sânilor chiar nu contează pentru că țesutul glandular ce produce lapte se găsește în aceeași proporție atât în sânii mici, cât și în cazul unui bust mai generos. Deși femeile cu sâni mici se tem că nu vor putea alăpta, femeile cu sâni mari au în general probleme din cauza poziționării bebelușului la sân.

Mărimea lor fluctuează de la lună la lună și chiar de la minut la minut

Nu ești mulțumită de mărimea sânilor? Așteaptă un minut. Acest lucru ar putea fi o exagerare, însa nu una foarte departe de adevăr. Mărimea sânilor fluctuează în special în perioada premenstruală, datorită nivelului ridicat de hormoni. Totodată, atunci când ești excitată, sânii pot fi cu până 25 la sută mai mari decât în mod obișnuit.

Sânul stâng este în general mai mare decât dreptul

Este normal ca unul dintre sâni să fie mai mari decât celălalt, iar în cazul a 65 la sută dintre femei, stângul este cel mai mare. Nu există un motiv clar pentru care acest lucru se întâmplă. Responsabili pentru acest lucru pot fi hormonii sau că multe femei preferă să alăpteze mai mult pe partea stângă.

Există 4 tipuri de sfârcuri

Unele sfârcuri sunt protuberanțe de câțiva milimetri deasupra areolei și care devin mai tari la frig, alții apar doar atunci când sunt stimulați, iar în restul timpului pot fi plați. Alte sfârcuri sunt mici și încorporează și areola, iar alții sunt întorși înăuntru. Cei din urmă nu reprezintă o problemă, dar dacă devin așa la un moment dat, se recomandă un consult medical.

Foto: hepta.ro
În articolul

Mărimea lor fluctuează la fiecare minut: Află câteva lucruri mai puțin cunoscute despre sâni!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x