MOTIVUL pentru care ar trebui să îți lași bebelușul să te contrazică

Publicat pe 06.01.2016 la 12:05 Actualizat pe 06.01.2016 la 12:08

Cei mai mulți oameni cred că ține de respect ca părinții să nu fie contraziși de către copii. Dar, ce-i drept, am trăit timpuri care ne-au învățat că părinții care îngrădesc libertatea de exprimare a copiilor le limitează șansele de reușită în viață. Orice părinte care își dorește ca cel mic să se dezvolte armonios și să fie independent de mic trebuie să acționeze cu înțelepciune când se întrevede posibilitatea unui conflict.

Bun-venit in lumea negocierii cu maeștrii în manipulare emoționala!

Incepand cu varsta de doi ani, cand cei mici dispun de un oarecare vocabular și tehnici avansate de manipulare, parintii sunt introduși în lumea negocierilor infantile. Până să deprindă arta oratorică a cuvintelor stâlcite dar ferme, cei mici se întind pe podea și decid să nu participe când consideră că ceva nu le convine. Când scapă la cuvinte, se lansează în dezbateri pasionale legate de ora de culcare, de cât de mult desert consideră că li se cuvine sau de ce fel de haine ar dori să poarte.

Din fericire, cu ultima categorie de negocieri poți scăpa ușor. Până la 4 ani, nu ai cum să dai greș cu piesele vestimentare adorate de toții copiii: body-urile din bumbac. Sunt confortabile, amuzante și, din fericire pentru părinți, și foarte accesibile, potrivit liloo.ro.

Entuziasmul celui mic trebuie orientat catre o gandire logica

Jocurile oratorice îi epuizează pe toți părinții, în vreme ce copiii devin încrezători în vocabularul lor și în abilitatea de a-și expune propria viziune asupra problemei. Ei văd în orice negociere o oportunitate de a câștiga putere în relația cu părinții, însă ceea ce nu trebuie să le scape acestora din urmă este că cel mic nu este încă pregătit pentru un schimb deschis de idei.

Edward Christophersen, coautor of al cărții Parenting That Works, subliniază că, deși cel mic și-a dezvoltat în mod remarcabil competențele lingvistice, nu este pregătit să înțeleagă pe deplin logica argumentelor părinților. Motiv pentru care părinții trebuie să se întrebe dacă are rost să se piardă în contradicții cu piticul. Experții spun că da, dar cu discreție pentru a nu-i reteza aripile celui mic, iar strategiile potrivite sunt detaliate pe parents.com.

VIDEO. Exemplu de contradicție între un tată și fetița lui care arată cât e de dificil să spui „nu“ ca părinte

Părinți sau nu/ nu încă, nu putem să nu recunoaștem că micuța Lola își pune tatăl la punct într-un mod de-a dreptul adorabil. Copila militează pentru dreptul ei de a sta în picioare pe masă, în vreme ce tatăl ei încearcă să o convingă să coboare. Ce spuneți, voi ați putea rezista perseverenței unui copil atât de adorabil? Peste 30 de milioane de oameni au urmărit filmulețul până la capăt:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Video: https://www.youtube.com/watch?v=RgecKI8XJ18

Sursa foto: pixabay.com

În articolul

MOTIVUL pentru care ar trebui să îți lași bebelușul să te contrazică

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 9 mai 2024. Leii construiesc relații noi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
18 județe intră sub cod galben de ploi și vijelii. Zonele vizate de instabilitate atmosferică
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Catine
Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
useit.ro
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
as.ro
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de femei: „Unele nu ştiu limita”
MediCOOL
Remedii naturale împotriva sindromului de gură uscată. Cum îl poți ameliora
Spynews
Unde este Izvorul Tămăduirii în România. Credincioșii iau apă de aici în prima vineri după Paște
DeParinti
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
HelloTaste
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
x