O viata de poveste: Copiii regali ai Europei

Publicat pe 23.09.2013 la 08:51 Actualizat pe 23.09.2013 la 13:55

Nasterea bebelusului regal din Marea Britanie a starnit emotie in toate colturile lumii. Cu totii am urmarit stirile privind evolutia sarcinii, nasterea, dar si prima aparitie in public a familiei. Dar Printul George de Cambridge nu este singurul copil regal al Europei:

Suedia: Estelle
Viitoarea regina a Suediei, Victoria, a nascut o fetita, Estelle, pe 22 februarie 2012. Aceasta este a doua pe linia succesiunii la tron, dupa mama ei, deoarece legile din Suedia permit ca fetele sa aiba acces la coroana.

Spania: Leonor si Sofia
Principele Felipe si Letizia de Spania au doua fiice: Leonor si Sofia, ce s-au nascut in 2005, respectiv 2007. In prezent, Leonor ocupa cel de-al doilea loc la succesiunea tronului, dupa tatal ei. Insa, in cazul in care cuplul va aduce pe lume un baiat, el o va inlocui pe micuta Leonor, deoarece in monarhia spaniola baietii au prioritate la tron.

Danemarca: Christian, Isabella, Vincent si Josephine
Printii mostenitori ai Danemarcei, Federico si Mary, au patru copii. Cel mai mare, Christian, care s-a nascut in 2005, este al doilea la succesiunea coroanei daneze. Ulterior, cei doi au dat nastere altor trei copii; Isabella – 2007 si gemenii Vincent si Josephine – 2011.

Norvegia: Ingrid Alexandra si Sverre Magnus
Hakoon si Mette Marit de Norvegia au doi copii: Ingrid Alexandra -2004 si Sverre Magnus – 2005. Printesa Mette Marit a dus o viata tumultuoasa. Aceasta s-a iubit cu un barbat ce a fost condamnat pentru posesie de droguri, iar in urma acestei relatii a rezultat primul copil, Marius (1997). Pentru ca acesta nu are dreptul la tron, pe locul doi la succesiunea tronului este Ingrid Alexandra, primul copil al cuplului.

Olanda: Catharina Amalia, Alexia si Ariane
Printii mostenitori ai Olandei, Guillermo si Maxima, au trei fete: Catharina Amalia, nascuta in 2003, Alexia -2005 si Ariane – 2007.

Belgia: Elisabeth, Gabriel, Emmanuel si Eleonore
Felipe si Mathilde de Belgia au patru copii, doi baieti si doua fete. Prima, Elisabeth s-a nascut in 2001. Desi are doi fratiori, ea este mostenitoarea tronului Belgiei, dupa tatal ei. Ceilalti trei copii sunt Gabriel – 2003, Emmanuel – 2005 si Eleonore – 2008.

Foto: Hepta.ro

În articolul

O viata de poveste: Copiii regali ai Europei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum fura o grupare coletele din easybox-uri. A făcut pagubă de 80.000 de euro în opt luni
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x