Patimile actorilor care l-au jucat pe Iisus Hristos in filme

Publicat pe 26.03.2013 la 11:41 Actualizat pe 22.04.2013 la 18:07

James Caviezel, "Patimile lui Hristos"

Robert Powell si James Caviezel au avut sarcina dificila sa il joace pe Iisus Hristos. Dar asta nu a fost de ajuns. Actorii au patimit in timpul filmarilor. Multi fanatici religiosi cred si astazi ca tot ce li s-a intamplat in timpul filmarilor s-a datorat interventiei divine.

James Caviezel, Iisus din filmul "Patimile lui Hristos", regizat de Mel Gibson, nu a fost chinuit doar de oameni, ci si de fortele naturii.

Mai intai, in scena torturii, Caviezel a fost biciuit de doua ori, din greseala. Echipa a acoperit digital ranile in scenele dinaintea momentului biciuirii.

Apoi, Caviezel a recunoscut ca a fost lovit de fulger in scena predicii de pe munte, iar in timpul crucificarii a suferit de hipotermie. Ce-i drept, filmarile au avut loc in mijlocul iernii, in Italia.

Asistentul regizorului, Jan Michelini, a fost si el lovit de fulger - de doua ori - pe durata filmarilor.

Suferintele nu se opresc aici. In ziua premierii, de Miercurea Cenusii, o femeie de 56 de ani din Wichita, Kansas, a lesinat de insuficienta cardiaca in timp ce urmarea scena crucificarii. A decedat mai tarziu la spital.

Din cauza experientelor prin care au trecut, mare parte din echipele de productie si de filmare s-a convertit la catolicism. Printre acestia, s-a numarat si un ateu, cel care l-a jucat pe Iuda Iscariotul.

Robert Powell nu a putut clipi in timpul filmarilor la "Iisus din Nazaret". Regizorul, Franco Zeffirelli, i-a interzis sa faca acest lucru pentru a-i crea personajului un efect suprarealist. Acelasi Powell a inceput sa planga in timpul predicii de pe munte, miscat de moment.

Pentru a-L interpreta cum se cuvine, Powell a citit Biblia din scoarta in scoarta, analizand-o atent. Actorul a inceput chiar sa creada in Iisus Hristos: "Un actor trebuie sa fie obiectiv cand interpreteaza un rol. Totusi, dupa ce l-am jucat pe Hristos atatea luni, mi-este imposibil sa nu cred in el", a declarat el pentru Movie Stars magazine, 1977.

Vezi si cum arata astazi "Iisus din Nazaret" si Fecioara Maria!

VEZI MINISERIA "BIBLIA", CU DIOGO MORGADO, IN SAPTAMANA MARE, LA ANTENA 1, DE LUNI PANA JOI, DE LA 22.30 SI VINERI, DE LA ORA 17.00!

foto: moviezine.se

În articolul

Patimile actorilor care l-au jucat pe Iisus Hristos in filme

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 mai 2024. Gemenii au de dus o conversație importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Călin a plecat din România în 2000 la cules de căpşuni în Spania. Azi are 6 hectare de teren şi după o campanie reuşeşte să strângă chiar şi 40.000 de euro
a1.ro
Dana Roba a fost contactată din închisoare de cel care a mutilat-o. Ce a putut să îi spună soțul ei
HelloTaste.ro
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Catine
Șarlotă de căpșuni. Rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă
useit.ro
Cum poți restricționa pe cineva pe Facebook Messenger fără să își dea seama. E diferită față de funcția de blocare
as.ro
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: „Vorbeşte cu extratereştrii”
MediCOOL
Băuturi pentru sănătatea ochilor. Cum îți pot îmbunătăți vederea
Spynews
Crimă oribilă în Capitală, comisă de un băiat în vârstă de 16 ani şi amicul său. Au omorât un om în bătaie, în Crângași: "I-au dat cu bâta"
DeParinti
Clătite cu căpșuni. O rețetă îndrăgită de orice copil
MediCOOL
Alimentele care conțin cel mai mult plastic. Sarea și orezul se numără printre ele
HelloTaste
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
x