Povestea emotionanta a unei femei supraponderale: Cum a reusit sa ajunga la greutatea ideala

Publicat pe 24.10.2013 la 12:34

Orice femeie isi doreste sa aiba un trup bine tonifiat sau, in cazul in care are cateva kilograme in plus vrea sa slabeasca. Insa, de multe ori nu gaseste motivatia sa renunte la obiceiurile nesanatoase.

Moomba Pressley era, la sfarsitul anului 2011, o femeie obeza, dependenta de mancarea de tip fast food si suferea de numeroase afectiuni: hipertensiune arteriala, apnee in somn si dureri de cap. Stia ca trebuia sa se schimbe, insa numeroasele incercari de a slabi nu avusesera succes.

Niciodata un gasise acele motive puternice, care s-o determine sa urmeze un regim strict, sa manance sanatos si sa faca sport. Pana intr-o zi, cand a decis sa ceara ajutorul familiei sale.

Prima zi a anului 2012 insemna un nou inceput pentru Moomba, femeia filipineza. Atunci, a sarbatorit Anul Nou intr-un mod inedit, impreuna cu sora sa, Mona, in varsta de 37 de ani. Ele au gatit pui cu broccoli la cuptor, in loc de nuggets si cartofi prajiti. Ulterior au inceput sa faca miscare, alegand sa mearga pe jos kilometri intregi. Dupa cateva luni, Mona a reusit sa slabeasca 30 de kilograme, iar Moomba 40. Dar nu s-au oprit aici. Au inceput sa alerge de trei ori pe saptamana, intr-un parc.

Pentru ca si-au dat seama de succesul dietei lor, au decis sa lanseze programul “Browns Slim Down”. Ele au hotarat sa invite cativa membri ai familiei, ca sa participe la sesiuni de gatit, in cadrul carora pregateau mancaruri sanatoase, sarace in calorii. Toate “manifestatiile” erau inregistrate.

“Am ales sa invit rude care isi pierdusera fiinte dragi din cauza diabetului sau a bolilor de inima. Le-am sugerat sa-si schimbe stilul de viata in memoria lor”, spune Moomba. Dupa cateva luni, mama ei a slabit 20 de kilograme, iar alte doua matusi, 30.

Pe langa sesiunile de gatit, au decis sa inregistreze si sfaturi motivationale, pe care ulterior le-au trimis prietenilor si colegilor de munca.

Pana acum, cele cinci femei au slabit impreuna 180 de kilograme. Moomba nu mai are dureri de cap, iar tensiunea arteriala este normala.

Foto: Pinterest

În articolul

Povestea emotionanta a unei femei supraponderale: Cum a reusit sa ajunga la greutatea ideala

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x