Rece, calda sau termala?

Publicat pe 28.08.2010 la 14:01 Actualizat pe 28.08.2010 la 14:03

Rece, calda sau termala?

Tenul curat cu apa se tine, dar ce tip de apa ii face bine tenului? Ce temperatura trebuie sa aiba aceasta? Sunt intrebari la care ne raspunde Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med.



Apa de la robinet contine clor, care usuca tenul. Specialistul nostru va sfatuieste sa nu va spalati tenul cu apa de la robinet. Daca, totusi, va curatati fata cu apa de la robinet, una dintre cele mai eficiente masuri este sa va procurati un filtru pentru indepartarea substantelor care contamineaza apa.



Fara clor
Apa termala este pura din punct de vedere bacteriologic si nu contine clor. Daca veti alege aceasta apa, tenul va fi curatat in profunzime. Mai mult, pulverizarile cu ajutorul spray-urilor, pe langa faptul ca hidrateaza pielea, pot combate iritatiile pielii. Doctorul Viviana Iordache recomanda ca spray-urile cu apa termala sa fie pulverizate dimineata si seara, avand efectul de a usura demachierea. In timpul zilei, improspateaza si calmeaza pielea. In cazul unor leziuni la suprafata pielii, se pot aplica comprese cu apa termala.



Eficiente sunt si apa de ploaie, apa minerala sau chiar distilata. Pune intr-un recipient cu pulverizator apa minerala si pulverizati pe tenul demachiat si curatat, dimineata si seara. Te revigoreaza, te hidrateaza, iar pielea este mai elastica.
"Atentie! Pielea de pe corp necesita aceeasi ingrijire ca si tenul.


Prin urmare, ce face bine pentru ten, face bine si pielii de pe intreg corpul. Asadar, apa pe care o utilizati pentru curatarea tenului, folositi-o si pentru corp", atrage atentia specialistul nostru.



Deshidratare
Tenul normal se spala cu apa rece sau calduta, fiindca apa calda sau fierbinte, apa clorurata sau cea calcaroasa favorizeaza deshidratarea pielii. Aceasta recomandare este valabila pentru toate tipurile de ten.
Este indicat ca atunci cand te speli pe fata sa folosesti apa calduta, nicidecum fierbinte sau rece.


Baie de aur
In sezonul rece, baile de aburi pot fi un adevarat rasfat. Acestea sunt recomandate pentru orice tip de ten, inclusiv tenurilor grase. Cu ajutorul bailor de aburi, porii se deschid si tenul se pregateste pentru curatarea profunda. Aburii nu trebuie sa aiba o temperatura foarte ridicata pentru a nu afecta negativ pielea. Persoanele care au tenul gras pot recurge la baile cu aburi chiar de doua ori pe saptamana.



Citeste jurnalul.ro

În articolul

Rece, calda sau termala?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 8 mai 2024. Gemenii descoperă dragostea adevărată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O tânără a venit tocmai din India pentru a vedea cum se petrece Paştele românesc. Reacţia ei când a ajuns pe Transalpina: "Suntem norocoşi"
a1.ro
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
HelloTaste.ro
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Catine
Luna Nouă în Taur pe 7 mai 2024. Aduce stabilitate pentru acești nativi
useit.ro
Rutina zilnică a lui Elon Musk. Ce face miliardarul după ce își începe fiecare dimineață cu o gogoașă
as.ro
Cât de frumoasă este sora lui Alexandru Chipciu. Bianca întoarce toate privirile şi are o relaţie strânsă cu fratele ei
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare. Cum îți poate completa alimentația
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Călătoria cu trenul cu un copil: tot ce trebuie să știi și cum să faci față situațiilor neprevăzute
MediCOOL
Transpirațiile nocturne: ce probleme pot semnala și când să te îngrijorezi
HelloTaste
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
x