7 trucuri ca să-ți impresionezi șeful și prietenii, oriunde ai fi

Publicat pe 11.07.2014 la 14:34 Actualizat pe 11.07.2014 la 14:59

Nu îți stă mintea la proiecte complicate la job, mai ales când vacanța e atât de aproape? Poți să pari cea mai atentă persoană din încăpere la o ședință și cea mai smart tipă din gașcă cu aceste mici trucuri:

Hepta

Nu îți stă mintea la proiecte complicate la job, mai ales când vacanța e atât de aproape? Poți să pari cea mai atentă persoană din încăpere la o ședință și cea mai smart tipă din gașcă cu aceste mici trucuri

1. Desenează o diagramă Venn

E suficient să preiei inițiativa și să desenezi o diagramă, pentru a „explica” totul. De fapt, o să-i încurci mai rău, ceea ce o să-i pună pe gânduri crezând că ai descoperit America. Crede-ne, o să te creadă genială!

2. Traduci procentaje

Când colegii o să vorbească în procente de tipul „25% dintre ei ...”, nu rata oportunitatea de a sări cu o remarcă de genul „aha! deci 1 din 4...” și notează-ți ceva în agendă. Nu ai făcut nimic deosebit, dar tonul tău sigur îi vor face pe ceilalți să te privească ca pe o persoană înțeleaptă, puternică, care tocmai a dat un nou sens afirmației.

3. Dă din cap încontinuu și ia-ți „notițe”

Pentru a părea că ești atentă 100% la ce se vorbește, dă din cap și ia-ți notițe. Nu contează ce îți notezi, cât timp șeful crede că pleci cu mai multe concluzii interesante din meeting.

4. Mergi în jurul camerei agitată

Nu e ușor, dar fă-ți curaj și ridică-te de la masă. Privește slideurile, pari preocupată, agitată și vei vedea reacțiile celorlalți. Pentru că nu pot desluși ce îți trece prin cap, vor presupune că ai un plan deja pentru problemele ivite. Respect!

5. Cere-i prezentatorului să dea înapoi un slide

Această rugăminte îi va surprinde pe ceilalți, pentru că este evident că tu ai văzut ceva care le-a scăpat lor. Nu ai nimic de spus? Atunci cere-i prezentatorului să-ți explice cifrele.

6. Ieși afară din sală ca să dai un telefon

Dacă ședința/discuția este importantă și tu îi anunți că trebuie să răspunzi la un telefon și mai important, o să le trezești interesul. Vor presupune că ești o femeie extrem de ocupată, dacă-ți permiți să-ți iei această pauză.

7. Nu te lua în serios

Dacă te întreabă cineva ce părere ai despre ceea ce s-a discutat până atunci și tu nu ai fost atentă la nimic, pur și simplu spuen adevărul într-o manieră haioasă: „Mamă, să fiu sinceră nu am auzit niciun cuvânt. Prea multă creativitate strică” (dacă lucrezi într-un domeniu creativ).

sursă: medium.com

În articolul

7 trucuri ca să-ți impresionezi șeful și prietenii, oriunde ai fi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Cât de frumoasă este fiica lui Ionuţ Chirilă. Imagini rare cu Ana
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x