Cinci pasi catre rochia perfecta de mireasa

Publicat pe 20.08.2010 la 11:33 Actualizat pe 27.03.2015 la 15:26

Din 15 august pana in 15 noiembrie avem "liberi la nunti". Acum, cele mai frumoase femei din lume, miresele, imbraca rochia la care au visat din copilarie... Sau, mai practic, au vazut-o la ultimul targ.

Rochia de mireasa va fi rochia cu cea mai mare incarcatura sentimentala din viata ta; va fi cea mai fotografiata si, uneori, chiar cea mai scumpa. Alegerea rochiei ideale este dificila, de aceea este important sa tii cont de cativa pasi esentiali.

Primul pas: Cat chetui pe o rochie?

Hotaraste dinainte cam cati bani ai vrea sa cheltuiesti pe rochie. Astfel, vei sti daca o cumperi din magazin (2.000-4.000 lei), o inchiriezi (500-1.000 lei), o faci intr-un atelier (2.500-10.000 lei), o comanzi printr-un distribuitor (800-5.000 euro) sau mergi in strainatate (de la 800 de euro in sus).

Poti alege si varianta second hand, unde gasesti modele vintage interesante (1.000-5.000 lei), o poti imprumuta de la o prietena sau ruda (gratis) sau cele "indraznete si descurcarete” pot incerca una dintre rochiile de mireasa din atelierele de costume ale teatrelor sau studiourilor de film (aproximativ 1.000 lei inchirierea pe zi).

Al doilea pas: alba sau alta culoare?

Culoarea clasica a rochiei de mireasa este alba. Numai ca albul a capatat de-a lungul timpului si modelor nuante diferite de la alb rece (alb-albastrui, alb-gri), la alb cald (alb-crema, alb fildes sau ivoire, alb-rose).

De ceva vreme, in Romania, miresele aleg nuantele calde de alb pentru ca se potrivesc mai bine cu nuanta pielii (perfect pentru brunetele cu ochii inchisi la culoare, satenele cu ochii inchisi sau deschisi si blondele bronzate cu ochii deschisi la culoare).

Tot acum decidem si daca vrem sa avem o aparitie delicata si diafana (ca in exemplele de mai sus) sau una spectaculoasa si dramatica, alegand o rochie care sa se evidentieze foarte tare pe pielea noastra (alb pur sau alb electric).

Al treilea pas: Rochie de printesa sau rochia care ti se potriveste?

Cand vine vorba de rochia de printesa, miresele isi comanda de obicei rochia la care au visat chiar daca nu sunt Elle Mac Pherson, nu mai au 25 de ani, 50 de kilograme si nici tonusul pielii nu le mai permite corset sau rochie scurta in fata si lunga in spate (...asa cum au vazut ele in November Rain, clipul Guns N' Roses!).

De recomandat este insa, sa raspunzi, inainte sa te hotarasti, la urmatoarele sapte intrebari (te vor ajuta cu siguranta sa reduci din numarul urias de variante de modele si stiluri posibile): 1. O rochie lunga sau una scurta? 2. O "rochie de vedeta” sau vreau ca vedeta nuntii sa fiu eu? 3. O rochie pe care sa o port toata nunta sau sa o schimb indepartandu-i "surplusurile”? 4. Un model cuminte (clasic, A-line, dreapta, printesa, de bal sau sirena) sau unul indraznet (decupata, asimetrica, colorata, cu pantaloni, semi-transparenta)? 5. O rochie intr-un anumit stil (romantic, princiar, lejer, dramatic, pretios, simplu, roman, folk, empire, combinat, sexy etc.)? Nu folosi cuvantul elegant! Spune atat de multe lucruri si de fapt nimic. Fii cat poti de clara si foloseste-te de comparatii. 6. Sa fie din: satin, dantela, tul simplu sau brodat, duchesse, voal, tafta, shantung, organza, jaquard, broderie sparta, crepe, chifon, catifea, pique, matase. 7. Ce vreau sa pun in evidenta si ce trebuie sa ,,ascund'' (soldurile, bratele etc.)?

Al patrulea pas: voalul si accesoriile

Si voalul are "stilul sau: poate fi simplu, brodat, scurt, pana la varful degetelor, stil balet (pana la jumatatea rochiei), pana la podea, stil Capela (1/2 m in spatele rochiei), stil Catedrala (1 m trena), Stil Regal (peste 2 m trena). Il poti prinde la spate cu o agrafa acolo unde... te face mai frumoasa.

Coafura trebuie sa-ti stea foarte bine, sa se potrivesca stilului rochiei, sa nu te enerveze toata seara si sa stai tot timpul cu mana in par. Atentie, nu se mai poarta cocul! Alege o coafura lejera si usor de pastrat, care sa-ti permita sa te misti si sa dansezi. Accesorizeaz-o cu o diadema, o floare, o panglica sau o bijuterie frumoasa.

Cand vine vorba de machiaj, trei lucruri esentiale: nu incerca nici produse, nici stiluri de machiaj noi in ziua nuntii, machiaza-te cu culorile care iti scot in evidenta culoarea ochilor, nu-ti asorta machiajul la rochie si se poarta machiajul "invizibili .

Incaltamintea: nu incalta prima oara pantofii de nunta in ziua nuntii, rodeaza-i o saptamana. Comanda-i din acelasi material cu rochia sau alege o pereche pe care sa o poti utiliza si ulterior. Tocurile iti propun sa fie alese in functie de... inaltimea ginerelui! Alege o geanta mica, de o palma, frumos brodata, in care sa-ti pastrezi cele necesare, pe care poti sa o pasezi cuiva apropiat.

Al cincilea pas: Distreaza-te!

Foto: www.dipdive.com

În articolul

Cinci pasi catre rochia perfecta de mireasa

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Rochii de primăvară care sunt potrivite pentru o nuntă. Se încadrează în mai multe coduri vestimentare
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de merișoare. Efectele acestei băuturi asupra greutății corporale
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe zi. Ce recomandări fac medicii de Paște
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x