De ce iubesc femeile nenorocitii?

Publicat pe 20.03.2013 la 18:28 Actualizat pe 20.03.2013 la 22:35

Macar o data ai pus ochii pe acel barbat inaccesibil, misterios, cu un zambet care te face sa te topesti pe loc. Avea alura de bad boy, dar tocmai asta iti placea la el. Te fascina si te infiora gandul ca are o agenda neagra pe care sunt trecute fostele - zecile de cuceriri, biete muritoare care mai plang dupa el si acum. Te-ai gandit ca tu esti cea care ii va inmuia inima de gheata, singura care il merita si care poate sa il joace pe degete. Ai gresit.

Parametrii fatali ai unei povesti de amor ciuruite includ de obicei cate un magar, var primar cu homo erectus. El, considerat o data zeul si stapanul EI, va fi inevitabila retrogradat, printre lacrimi si jigniri, la statutul de nenorocit care i-a distrus viata emotionala pe veci.

De ce iubesc femeile nenorocitii, daca sufletul lor permanent in cautare de iubire este calcat in picioare si nimic nu il mai poate face la loc?

E vorba doar de ei sau si de ele, femei cu pattern-uri emotionale la fel de bolnave ca si ei, intrucat calau fara victima nu se poate?

Atractia catre barbatii fatali ce-ti pun sufletul in pioneze are radacini in maturizarea ta emotionala ca femeie. Devenire ce a fost influentata de modelele masculine cu care ai crescut, cu eroii din filme de care te-ai indragostit – mai ales arhetipul eroului, barbatul dur, neras, care omoara cu sange rece dar care se emotioneaza la Sonata Lunii.

De ce exista atractia catre parteneri care provoaca dezastre emotionale?

1. Sintagma masochism emotional, desi suna stiintific si grav, chiar incurabil, nu aduce nici o rezolvare daca iti asumi, la capatul intelegerii de sine si de ceilalti, ca de asta suferi. Masochismul emotional este de fapt un pattern emotional invatat in copilarie, cand ai invatat sa iubesti un parinte care te-a respins, care ti-a aratat emotii contradictorii.

Copilul se ataseaza in mod natural de parintele care este sursa sa de supravietuire, iar de multe ori parintele este de cele mai multe ori el insusi nefinisat, cu patternuri emotionale distructive mostenite din zestrea familiei. Copilul va traduce dragostea drept atasament de un om care il si accepta, il si respinge.

2. Imaginea de sine - o femeie care nu are respect de sine va tolera nenumarate afronturi aduse iubirii sale. Actionara majoritar la uzina Sperantei, va investi credinta si speranta intr-un partener care o trateaza fix cum ii permite ea. Sa stii cand o investitie este proasta si sa iti marchezi pierderea este o mare calitate a investitorilor atat la bursa capitalista cat si la bursa emotionala. Cate sanse dai intr-o relatie in care ai fost deja dezamagita, tine de cat de mult crezi ca meriti sa ai.

Vezi articolul complet pe artdevivre.ro!

sursa: gomezdaily.com

În articolul

De ce iubesc femeile nenorocitii?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x