Nunta traditionala japoneza

Publicat pe 13.08.2010 la 13:19 Actualizat pe 13.08.2010 la 14:20

Nuntile japoneze au foarte multe simboluri asemanatoare cu cele din Occident. Ceremonia are loc in rit shintoist, pe cand inmormantarea este facuta in rit budist.

Shinto se bazeaza pe elementele naturii, insemnand puritate si eternitate. De aceea nunta japoneza traditionala are loc la izvoare Shinto, unde sunt amenajate porti, numite “tori”, sub care are loc unirea simbolica a celor doi indragostiti. Aceste porti, asemanatoare cu portile de lemn din Maramures, adapostesc spirite numite “kami”, ce simbolizeaza casatoria, casnicia si fertilitatea.

Rochia de mireasa trebuie sa fie de un alb imaculat, ce simbolizeaza statutul pur al femeii in fata zeilor si daruirea sa totala catre viitorul ei sot. Rochia ia forma unui kimono cu linii definite, numit “uchikake”, uneori brodat cu modele ce reprezinta flori de “sakura” (cires), iar “voalul” este de fapt o palarie de dimendiuni mari, uneori ornata cu roadele anotimpului in care este oficiata nunta.

Mirele, imbracat intr-un kimono negru, va lua parte la un ritual inedit: trebuie sa bea, consecutiv, 9 pahare de sake. Acest obicei simbolizeaza “ametirea”, care il ajuta pe barbat sa intre mai usor in lumea casniciei.

Dupa ceremonie, are loc o receptie, numai cu personae apropiate, unde mireasa se poate relaxa, intr-un kimono rosu, elegant.

Nunta japoneza traditionala si-a pierdut foarte mult din simboluri, de-a lungul istoriei. In perioada Heian, cand Imparatul inca mai avea putere, rochiile de mireasa aveau un design complicat si "pompos", fijnd, uneori, foarte greu de defilat in acele vesminte. Cea mai mare influenta au avut-o razboinicii bushi, in secolul XIV, cand rochia de mireasa s-a simplificat, iar mirele a inceput sa poarte un costum asemanator cu cel al samurailor.

Insa, in prezent, majoritatea tinerilor din Japonia aleg, incetul cu incetul, sa se casatoreasca in stil modern, dar fara sa se abata de la obiceiurile traditionale.

Foto: www.japaneselifestyle.com




În articolul

Nunta traditionala japoneza

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 10 mai 2024. Scorpionii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Părinţii tinerilor ucişi de Vlad Pascu au răbufnit după o întrebare a judecătoarei. "Chiar nu ştiţi nimic?!"
a1.ro
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Cătălin Țociu și Iulia Creangă au fost eliminați. Ce reacții au avut Chef Orlando și Chef Sautner
HelloTaste.ro
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie
Catine
3 zodii au noroc în dragoste săptămâna aceasta. Luna Nouă în Taur le aduce relații romantice
useit.ro
Cel mai vândut telefon Android în prima parte a anului 2024. Ce model a dominat piața
as.ro
Cristi Tănase, lovitură totală primită de la femeia care l-a ţinut la uşă, fără doi dinţi. Nu îşi poate vedea nici propria fiică
MediCOOL
Câtă sare poți consuma pe zi și cum să reduci cantitatea
Spynews
Mihai Albu, diagnosticat cu cancer! Cunoscutul designer a fost operat în urmă cu puțin timp. Primele declarații
DeParinti
Cum să previi răul de mașină la copii: de ce apare și cum poate fi combătut
MediCOOL
Semne care pot indica boli pulmonare. Cum poți evalua sănătatea plămânilor
HelloTaste
Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă
x