Studiu: Aparitia alergiilor de toamna

Publicat pe 13.10.2010 la 13:31 Actualizat pe 13.10.2010 la 13:36

In timp ce guturaiul si alergiile cauzate de copaci sunt asociate cu primavara, alergiile de sezon pot aparea si in primele doua luni ale toamnei. Aerul racoros al toamnei provoaca iritatii, la fel de rele ca ale polenului.

Alergenii din copaci si plante plutesc in aer atat vara si primavara, cat si toamna, conform Institutului National de Sanatate (NIH). Aceste particule pot patrunde in nas, ochi, urechi si gura, provocand o reactie adversa.

Aceste alergii se pot instala mai ales la batrani si copii, deoarece au imunitatea mai scazuta.

Cel mai comun motiv de "alergie de toamna" este rugina, care persista de la jumatatea lui august, pana la finalul lunii octombrie.

"Rugina este foarte periculoasa, deoarece poate provoca guturai, cu simptome precum nas infundat, secretii nazale, stranut, mancarimi si ochi rosii, inlacrimati", a spus doctorul Jay M. Portnoy, specialist in alergii la "Children's Mercy Hospitals & Clinics", din Kansas, citat de Live Science.

Umiditatea scazuta din spatiile inchise este un alt motiv pentr care apar alergiile. Umiditatea scazuta usuca memrbanele mucoasei nazale, acest lucru ducand spre infectii.

Desi umiditatea ideala dintr-un spatiu inchis ar trebui sa fie intre 35 si 50%, se pare ca realitatea este cu totul alta. Din cauza frugului de afara, tindem sa incalzim excesiv spatiul, ceea ce duce la o umiditate scazuta, de 16 %.

Pentru a evita aceasta problema si pentru protectia dumneavoastra si a familiei, ideal ar fi sa plasati in casa un umidificator, care are rolul de a regla nivelul de umiditate.

Doctorul Jay Portnoy are si o veste buna si aceea ca riscul de a suferi de alergii toamna se diminueaza odata cu luna noiembrie, atunci cand vremea se raceste si nu mai exista socul fizic de la cald la rece.

Foto: projects.ajc.com
Citeste si Antena 1!

În articolul

Studiu: Aparitia alergiilor de toamna

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 12 mai 2024. Berbecii au conflicte în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Florin Piersic s-a ridicat în picioare după operaţia la genunchi, face glume cu medicii. Următoarele ore sunt critice
a1.ro
O tânără a rămas „traumatizată” după ce a aflat secretul iubitului ei. Ce ascundea bărbatul cu care se întâlnea de câteva luni
HelloTaste.ro
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Catine
Zodii care au secrete în relația de cuplu. Nativii care nu sunt sinceri în profunzime cu partenerii lor
useit.ro
Parola 12345 a fost interzisă în această țară. De ce nu va mai putea fi folosită pe dispozitive
as.ro
Ion Ţiriac a trecut fără ezitare peste cuvântul fiicei sale şi nu i-a îndeplinit dorinţa: „Nu am mai putut. Gata, îmi ajunge”
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale sucului de cireșe. Ce efecte produce în organism
Spynews
Restaurantul care taxează clienții care nu mănâncă tot din farfurie. Ce sumă trebuie să achite și de ce se ia această măsură
DeParinti
Cum să-i vorbești copilului despre substanțele interzise
MediCOOL
Alimente bogate în bor. Ce rol are acest mineral în organism
HelloTaste
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
x