10 alimente care nu te ingrasa

Publicat pe 02.10.2010 la 10:57 Actualizat pe 02.10.2010 la 11:16

Esti la cura de slabire, doresti sa mananci sanatos sau pur si simplu nu vrei sa mai ai senzatia de foame intre mese? In acest caz este ideal sa consumi alimente foarte satioase, care in acelasi timp au si foarte putine calorii. Iata care sunt!

Supe

Supele sunt foarte usor de preparat si sunt foarte satioase. De cele mai multe ori, daca mananci un bol cu supa nu mai simti nevoia sa mai consumi altceva in plus. Cu atat mai mult daca vei manca o supa, nici nu-ti vei da seama ca esti la dieta si o vei consuma cu placere.

Painea integrala

Painea nu ingrasa, ba, mai mult, consumul este indicat chiar si atunci cand doresti sa slabesti. Dar nu orice sortiment de paine! Este recomandata painea integrala din faina neagra sau painea dietetica de pana la 40 de calorii/felie. La fel de satiosi, fara a te ingrasa, sunt si biscuitii digestivi.

Cereale integrale

Consumate dimineata impreuna cu un pahar de iaurt, cerealele nu te ingrasa. In plus, sunt si foarte satioase si sanatoase, iar prin continutul ridicat de carbohidrati vei avea asigurata„doza" zilnica de energie. Bineinteles, trebuie sa eviti cerealele indulcite cu diverse arome, alege numai cerealele 100% naturale!

Bauturi

Bauturile care nu ingrasa sunt cafeaua si ceaiul negru neindulcite, sucurile naturale si ceaiurile dietetice. Atentie, insa! Orice bautura carbogazoasa trebuie evitata deoarece mareste capacitatea stomacului si astfel te vei ingrasa.

Carne

Sortimentele de carne satioasa pe care poti sale consumi oricand, fara teama cate vei ingrasa, recomandate si in curele de slabire sunt pieptul de curcan, pulpa de vita si tonul in suc propriu.

Lactate

Dintre produsele lactate care te ajuta sa-ti controlezi senzatia de foame fac parte iaurtul degresat, laptele degresat si branza de vaci, sortimentul cu cel mai mic procent de grasime.

Oua

Proteinele din oua sunt foarte satioase, asa ca nu vei mai simti nevoia vreunei gustari, mai ales daca esti la cura de slabire. Un studiu efectuat pe cateva femei care urmau o dieta saraca din punct de vedere caloric, dar mancau un ou la micul dejun in fiecare zi, a aratat ca acestea au slabit de doua ori mai mult decat cele care consumau acelasi numar de calorii, dar nu mancau oua.

Legume

Iata si care sunt legumele si leguminoasele pe care le poti consuma atunci cand vrei sa nu simti senzatia de foame: fasolea verde, varza alba sau rosie, spanacul, lintea, broccoli si salata verde. Cartofii dau si ei senzatia de satietate, insa nu orice metoda de preparare este buna. Cartofii prajiti ingrasa pentru ca au 400 de calorii/100 grame. In schimb, cartofii fierti sau copti nu te vor ingrasa.

Fructe

Printre fructele care tin de foame si sunt cele mai indicate in cura de slabire sunt gutuile, merele, zmeura si capsunile. Si avocado este un fruct foarte indicat. Cateva felii, servite cu putin suc de lamaie, sunt foarte satioase si contin nutrienti importanti, vitamine si minerale.

Ovaz

Este foarte bogat in fibre solubile care faciliteaza digestia si iti ofera ore intregi senzatia de satietate. Persoanele care consuma fulgi din cereale de ovaz la micul dejun si fac si miscare zilnic (aproximativ 30 de minute), pot slabi patru kilograme si jumatate in trei luni, fara prea mari eforturi.

Vezi si Antena 1

În articolul

10 alimente care nu te ingrasa

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O fetiță din SUA le-a spus părinților că are un monstru în cameră. Ce au descoperit apoi i-a șocat: "Părea că e sânge pe pereții roz ai fiicei mele"
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x