10 ani, durata maxima a unui implant mamar

Publicat pe 28.06.2011 la 15:56

Implantul mamar trebuie schimbat la interval de aproximativ zece ani pentru a preveni unele complicatii cum ar fi deplasarea acestora, dureri, hematoame etc. FDA (Food and Drug Administration) din SUA reaminteste modul si durata de folosire a implanturilor mamare.

Potrivit FDA, implanturile pe baza de gel de silicon si solutie salina sunt sigure, de altfel, singurele autorizate pe piata americana. Cu o conditie: implanturile sa fie schimbate la fiecare zece ani. Implantul mamar nu are o durata de viata nelimitata.

FDA atrage atentia asupra importantei de a nu pastra implantul mai mult de zece ani, deoarece poate deveni o sursa de complicatii. Femeile sunt tentate sa nu tina seama de aceste recomandari neglijand ca, la anumite intervale, ele trebuie sa fie din nou pe masa de operatie pentru schimbarea implantului mamar.

Deplasarea, durerea, calcificarea, hematoame etc. sunt cateva dintre complicatiile ce pot aparea in urma prelungirii duratei de viata a implantului mamar. Scopul reluarii acestor recomandari de catre FDA nu este acela de a le speria pe femei, ci dimpotriva de a le alerta asupra necesitatii de a renunta la implanturi din zece in zece ani, in cazul protezelor din gel de silion, si de a a consulta periodic chirurgul plastician care a executat ioperatia, respectiv la 2- 3 ani.


Citeste si Jurnalul

FOTO: discovercosmeticsurgery.com

În articolul

10 ani, durata maxima a unui implant mamar

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi: "Aleg să plece în străinătate!
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x