5 motive ca să mănânci mai multă ciocolată

Publicat pe 04.07.2016 la 13:14 Actualizat pe 04.07.2016 la 13:22

Ciocolata a fost un aliment interzis ani la rând de nutriționiști, a fost considerată chiar “un păcat” și ocolită pentru că împlinește silueta. Femeile din întreaga lume au început să o consume cu grijă.

Ciocolata a fost un aliment interzis ani la rând de nutriționiști, a fost considerată chiar “un păcat” și ocolită pentru că împlinește silueta. Femeile din întreaga lume au început să o consume cu grijă.

Miturile au fost însă spulberate și medicii susțin că ciocolata a fost folosită și în trecut pentru vindecarea tuberculozei, oboselii cronice, digestiei anevoioase și problemelor de respirație.
Cercetări recente au descoperit multe beneficii ale ciocolatei, însă trebuie să ținem cont de ce fel de ciocolată consumăm. Multe tipuri sunt bogate în calorii, zahăr și grăsimi saturate. Pentru a maximiza beneficiile ciocolatei, trebuie să evităm consumul acelor batoane super procesate, care conțin zahăr rafinat și lapte gras, alune, fructe confiate și alți aditivi.


Cea mai bună ciocolată este cea neagră, neprocesată, cu aromă puternică și cu un conținut de cel puțin 60% cacao. Iată câteva dintre beneficiile acesteia.


1. Reduce tensiunea arterială
Anumite substanțe din cacao ajută la stabilizarea tensiunii. Cercetătorii au afirmat că ciocolata neagră este aproape la fel de eficientă în reducerea tensiunii ca și medicamentele clasice antihipertensive.

2. Îmbunătățește starea de spirit
Cofeina și alte substantțe din ciocolata neagră te ajută să ai o stare de spirit mai bună. Specialiștii susțin că feniletilamina (o substanță din ciocolata neagră) ne ajută să ne simțim îndrăgostiți!


INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

3. Îmbunătățește fluxul sangvin spre creier
Universitatea din Nottingham a declarat că băuturile care conțin cacao îmbunătățesc fluxul sangvin pentru cel puțin 2-3 ore de la consum. Ei susțin că ciocolata neagră ajută creierul să lupte împotriva insomniilor, oboselii și chiar împotriva îmbătrânirii.

4. Reduce riscul unui atac de cord
Cercetătorii susțin că dacă vei consuma câteva pătrățele de ciocolată neagră pe zi, vei reduce riscul cu până la 50% de a suferi un atac de cord.


5. Îmbunătățește procesarea zahărului din organism
Un studiu a demonstrat că un consum constant de ciocolată neagră crește metabolismul zahărului din sânge și reduce riscul de diabet.


În articolul

5 motive ca să mănânci mai multă ciocolată

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Investiţie uriaşă în România. Afacerea de 88 de milioane de euro realizată de o firmă de Cehia, în Constanţa
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
Câţi copii are, de fapt, miliardarul Ion Ţiriac. Cine a ajuns să îi administreze întreaga avere fabuloasă
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x