5 motive pentru care este bine să mănânci stafide

Publicat pe 20.04.2015 la 18:04 Actualizat pe 20.04.2015 la 18:11

Stafidele sunt considerate cele mai bune fructe uscate. Nu o spunem doar noi, ci nutriționiștii care au arătat că acestea sunt cele mai sănătoase dintre fructele uscate. Iată 5 motive pentru care este bine să consumi stafide:

Stafidele sunt considerate cele mai bune fructe uscate. Nu o spunem doar noi, ci nutriționiștii care au arătat că acestea sunt cele mai sănătoase dintre fructele uscate. Iată 5 motive pentru care este bine să consumi stafide:

Cresc aportul de energie în organism – Stafidele sunt o sursă foarte bună de zaharuri și carbohidrați sănătoși și sunt indicate după eforturi susținute fizice sau intelectuale.

Combat anemia – Aceste fructe uscate reprezintă o importantă sursă de fier, fiind recomandate în cazul anemiilor ușoare.

Ajută la întărirea sistemului osos - Cantitatea mare de calciu din stafide este benefică pentru dezvoltarea şi menţinerea unui sistem osos rezistent atât la copii, cât şi la adulţi.

Protejează împotriva cariilor - Stafidele conţin acid oleanoic, substanţă esenţială pentru păstrarea sănătăţii dinţilor. În plus, antioxidanţii cu rol antibacterian împiedică dezvoltarea bacteriilor din cavitatea orală, iar calciul previne deteriorarea dinţilor.

Cresc libidoul
– Nu în ultimul rând, stafidele reprezintă un excelent stimulent sexual natural. Aminoacizii din stafide ajută la stimularea libidoului și îmbunătățesc astfel viața sexuală.

În articolul

5 motive pentru care este bine să mănânci stafide

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: „Aşa cum îţi doreai mereu”
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x