6 tratamente inedite pentru problemele de auz

Publicat pe 24.06.2013 la 13:17 Actualizat pe 24.06.2013 la 13:27

In majoritatea discutiilor, tu nu dai replica ci pui intrebari - pentru ca nu ai auzit ce ti s-a spus. La un moment dat, acest obicei poate deveni sacaitor pentru ceilalti si obositor pentru tine. E timpul sa iti rezolvi problemele de auz - iata 6 tratamente alternative:

Fa multa miscare

Cu cat esti mai active fizic, cu atat se va imbunatati auzul tau. Activitatile fizice, precum mersul pe bicicleta sau simplul mers pe jos, aduc mai mult oxigen in plamani, activand circulatia sangelui in intregul corp, inclusiv in urechi.

Mananca avocado

Textura cremoasa a acestui fruct tropical este bogata in magneziu, mineral care ajuta la protejarea si imbunatatirea auzului. Asigura-te ca fructul are o culoare inchisa, uniforma, si este putin moale. Poti pastra un avocado copt in frigider timp de 2-3 zile.

Bea un pahar sau doua de vin

Stiai ca vinul este benefic pentru urechi, nu numai pentru inima? Intre 1-3 pahare de vin sau bere pe zi te pot feri de problemele de auz.

Ai grija de dantura

Cu cat pastrezi mai multi dinti inaintand in varsta, cu atat vei avea un auz mai bun. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii cand au comparat sanatatea dentara cu pierderea auzului in cazul a 1000 de oameni. Aparent, fiecare dinte pierdut dubleaza riscul pierderii auzului. Cercetatorii nu pot spune sigur de ce, dar cred ca ar avea legatura cu schimbarile la nivelul maxilarului sau cu lipsa activitatii muscular, care afecteaza canalul auditiv.

Gaseste o solutie pentru sforaitul partenerului

Cercetarile au aratat ca sunetul scos prin sforait poate avea mai multi decibeli decat nivelul de zgomot produs de traficul dintr-un oras mare. In timp, expunerea repetata la zgomote puternice iti pot afecta auzul. Mergi impreuna cu partenerul tau la doctor, pentru a rezolva problema sforaitului puternic, care poate fi indicatorul unei afectiuni respiratorii.

Ia gingko biloba

Gingko biloba este un tratament traditional pentru probleme ale auzului, iar cateva studii la nivel european au aratat ca aceasta planta poate imbunatati auzul sau chiar sa il readuca. Unii au comparat gingko biloba cu medicamentul numit pentoxifilina, care este folosit pentru a creste circulatia sangelui in cazuri de pierdere instantanee a auzului. S-a descoperit ca planta a dat rezultate mult mai bune decat medicamentul. Incearca sa iei intre 12 si 120 grame, de doua ori pe zi, in functie de severitatea problemei.

foto: prevention.com

În articolul

6 tratamente inedite pentru problemele de auz

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x