9 obiceiuri „sănătoase” care nu îți fac niciun bine

Publicat pe 02.05.2014 la 14:12 Actualizat pe 02.05.2014 la 14:36

Dezinfectantul pentru mâini, iaurturile și apa cu arome sunt doar câteva dintre produsele pe care ne place să le folosim cel puțin o dată pe săptămână, fiind convinse că ne fac bine. Din păcate, studiile arată că obiceiurile noastre ne pot pune în pericol sănătatea

homelandag.com

Dezinfectantul pentru mâini, iaurturile și apa cu arome sunt doar câteva dintre produsele pe care ne place să le folosim cel puțin o dată pe săptămână, fiind convinse că ne fac bine. Din păcate, studiile arată că obiceiurile noastre ne pot pune în pericol sănătatea,

Lavajul vaginal zilnic nu doar că nu este necesar, dar îți poate da peste cap echilbrul florei, având un PH diferit. Acest lucru facilitează accesul bacteriilor în zona intimă, lăsând-o fără apărare.

Dezinfectantul pe care îl folosești înaintea fiecărei mese îți usucă pielea și nu este nici pe departe la fel de eficient precum săpunul. Poți contracta ușor un norovirus.

Abdomenele nu sunt soluția universală pentru colăcei. De fapt, studiile arată că aceste exerciții pot chiar să-ți dăuneze, ducând la dureri de spate și lombare. O ridicare pune o presiune de 330 de kilograme pe coloana vertebrală!

Sucul de fructe „natural” din magazin este plin de vitamine dar și de zahăr. Un pahar de 230 ml are în jur de 20-30 grame de zahăr - cantitatea pe care o găsești si într-un suc normal. Într-adevăr, este mai bine să bei un fresh decât o Cola, dar cel mai bine ar fi să mănânci fructele direct.

Studiile arată că orele petrecute mai mult în pat, în weekend, îți dau organismul peste cap, ducând la insomnii duminică noaptea și dimineți groaznice în prima zi de muncă. Mai bine îți construieși un program strict pe care să-l urmezi în fiecare zi a săptămânii (în jur de opt ore pe noapte).

De fiecare dată când alegi produse slabe în grăsimi, te păcălești singură. De fapt, ajungi să consumi cu 25-44 % mai multe calorii,a rată cercetările. Produsele conțin, deseori, mai mulți carbohidrați și zaharuri.

Apa cu arome nu conține doar vitamine bune pentru organism ci și o cantitate sănătoasă de zahăr! Fiecare sticlă conține în jur de 32 de grame de zahăr, care, în timp, poate duce la probleme medicale.

Iaurturile naturale sunt deseori recomandate de nutriționiști; în schimbe cele cu fructe trebuie eviatte cu orice preț, fiind bogate în zahăr.

Ai sărit peste desert aseară? Nu ai făcut deloc bine, mai ales dacă opțiunea ta era o ciocolată neagră. Aceasta te ajută să-ți scazi indicele de masă corporală și riscul de a face un atac de cord, dar te și binedispune. În plus, te înfrumusețează, reducând hormonii de stres și protejând pielea împotriva UV.

În articolul

9 obiceiuri „sănătoase” care nu îți fac niciun bine

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x