Ai grijă de privirea ta! 5 obiceiuri care îți distrug ochii!

Publicat pe 19.12.2014 la 08:52 Actualizat pe 19.12.2014 la 11:51

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului, motiv pentru care ar trebui să avem grijă de ei în mod special. Statul prea mult la calculator sau în camere întunecate îi pot afecta

pinterest

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului, motiv pentru care ar trebui să avem grijă de ei în mod special. Statul prea mult la calculator sau în camere întunecate îi pot afecta. Iată câteva obiceiuri proaste pe care cu toții le avem și care ne dăunează:

1. Statul prea mult cu ochii în smartphone - dacă vă petreceți ore în șir cu telefonul în mână, încercând să citiți literele mici, vă veți confrunta cu amețeli și dureri de cap. Încercați să faceți o pauză la fiecare 20 de minute.

2. Uitatul la TV noaptea - de fapt orice fel de ecran este dăunător privirii noaptea. Luminile se modifică rapid astfel că ochii trebuie să proceseze aceste schimbări bruște și vă va dăuna nu doar ochilor ci și programului de somn.

3. Dormitul cu lentilele de contact la ochi - acestea pot provoca infecții și probleme grave. Ai grijă ca de fiecare dată când le dai jos să ai mâinile curate.

4. Frecatul la ochi - oricât de greu pare să te abții, acesta poate duce la distrugerea vaselor de sânge de sub pleoapă, iritându-vă ochii. Încercați compresele calde.

5. Utilizarea greșită a machiajului - încercați să evitați acoperirea glandelor oculare cu mascara sau eyliner. Aplicațile puțin mai departe de rădăcina genelor.

În articolul

Ai grijă de privirea ta! 5 obiceiuri care îți distrug ochii!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 mai 2024. Gemenii au de dus o conversație importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Călin a plecat din România în 2000 la cules de căpşuni în Spania. Azi are 6 hectare de teren şi după o campanie reuşeşte să strângă chiar şi 40.000 de euro
a1.ro
Dana Roba a fost contactată din închisoare de cel care a mutilat-o. Ce a putut să îi spună soțul ei
HelloTaste.ro
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Catine
Șarlotă de căpșuni. Rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă
useit.ro
Cum poți restricționa pe cineva pe Facebook Messenger fără să își dea seama. E diferită față de funcția de blocare
as.ro
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: „Vorbeşte cu extratereştrii”
MediCOOL
Băuturi pentru sănătatea ochilor. Cum îți pot îmbunătăți vederea
Spynews
Crimă oribilă în Capitală, comisă de un băiat în vârstă de 16 ani şi amicul său. Au omorât un om în bătaie, în Crângași: "I-au dat cu bâta"
DeParinti
Clătite cu căpșuni. O rețetă îndrăgită de orice copil
MediCOOL
Alimentele care conțin cel mai mult plastic. Sarea și orezul se numără printre ele
HelloTaste
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
x