Alcoolul ucide mai multe persoane decat virusul HIV sau tuberculoza

Publicat pe 11.02.2011 la 16:41

Aproape 4% din totalul deceselor la nivel global sunt cauzate de alcool, a anuntat Organizatia Mondiala a Sanatatii. Astfel, un numar mai mare de oameni isi pierd viata din cauza bauturii decat din cauza mult temutei infectii cu virusul HIV.

OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) a avertizat tarile ONU ca politicile de control si educare sunt aproape inexistente, in ciuda numarului mare de accidente, boli si probleme de ordin social asociate consumului de alcool.

Astfel, aproape 25 de milioane de persoane isi pierd anual viata din cauza bauturilor alcoolice, conform Raportului Global privind Sanatatea si Alcoolul.

Ministri din 193 de tari membre OMS au promis o nou politica bazata pe cresterea taxelor si restrictii pe piata, pentru reducerea consumului.

Desi ponderea consumatorilor sau a cantitatii baute difera foarte mult in functie de zona geografica, cresterea numarului de alcoolici este un fenomen global. In afara de tarile musulmane, unde religia interzice astfel de obiceiuri, peste tot in lume se constata o crestere alarmanta a incidentelor care au la baza bauturile spirtoase.

Autoritatile din intreaga lume vor implementa o serie de masuri pentru a incerca sa scada numarul de consumatori. Printre acestea se numara cresterea varstei la care se poate cumpara alcool, interzicerea publicitatii sau a sponsorizarilor in anumite domenii si o serie de masuri fiscale.

Desi un pahar de vin pe saptamana face bine sanatatii, consumul regulat de alcool este asociat cu ciroza, epilepsia, accidentele rutiere, intoxicarea severa, violenta si o serie de tipuri de cancer. Problema este una acuta, iar intr-o lume din ce in ce mai libera si lipsita de restrictii, unde profitul este lege, poate scapa de sub control.

sursa: health.yahoo.net

foto: Hepta.ro

În articolul

Alcoolul ucide mai multe persoane decat virusul HIV sau tuberculoza

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 18 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să-și împartă sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un pelerin străin a mers pe jos peste 1.000 de km pentru a veni la procesiunea de Rusalii de la Şumuleu Ciuc: "Am făcut 40 de zile"
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Catine
Frittata cu sparanghel. Rețetă pentru un mic dejun savuros
useit.ro
O structură misterioasă de lângă Piramidele din Giza a nedumerit experții. Anomaliile detectate pot rescrie istoria
as.ro
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
MediCOOL
Băuturi pentru memorie. Cum pot îmbunătăți această funcție a creierului
Spynews
În ce relații a rămas Vero Căliman cu Mirela Retegan, după ce a părăsit „Gașca Zurli”. „Fetița Zurli” a făcut noi mărturisiri: „Nu vreau să...”
DeParinti
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
MediCOOL
Simptomele cancerului pulmonar. 10 semne pe care nu trebuie să le ignori
HelloTaste
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
x