Șapte PLANTE MEDICINALE care te ajută să lupți împotriva celor mai comune AFECȚIUNI

Publicat pe 23.08.2016 la 16:15 Actualizat pe 08.09.2016 la 11:03

Multe dintre problemele de sanatate cu care ne confruntam sunt datorate regimului de viata neregulat. Totusi, plantele medicinale precum menta sau musetelul ne scapa de aceste afectiuni nedorite.

Organismul, într-o continuă luptă cu bolile

Din păcate, adesea ne confruntăm cu o mulțime de probleme de sănătate, puse pe seama unui program de lucru neregulat și a unei alimentații incorecte, care transformă organismul într-un loc perfect de dezvoltare a bolilor. Totuși, natura ne oferă o mulțime de oportunități prin care putem reduce aceste efecte negative, deoarece avem la dispoziție nenumărate plante medicinale care garantează ameliorarea afecțiunilor de care suferim.

Problemele digestive sunt rezolvate cu mentă și ghimbir

Menta este cea mai bună armă împotriva problemelor digestive. Tratează afecțiuni precum indigestia, balonarea și crampele abdominale și, mai mult decât atât, mai poate fi folosită și în tratarea răcelilor și a respirației urât mirositoare. O plantă-minune, sub toate formele sale: ceai, tinctură sau ulei esenţial de mentă. Totuși, nu putem uita nici ghimbirul. Fie că este în starea sa crudă, sau sub formă de ceai, ghimbirul reduce senzația de greață, stimulează digestia și calmează arsurile gastrice.

Busuiocul și cimbrul te scapă de reumatism

Reumatismul poate fi resimțit de oricine și nu mai este pus pe seama vârstei, ci pe regimul de viață pe care îl duce persoana respectivă. Reumatismul articulațiilor este forma cea mai des întâlnită, dar partea bună este că îl poți trata cu ajutorul plantelor medicinale. Busuiocul și cimbrul sunt două dintre aceste plante. Proprietățile lor sunt benefice deoarece permit o circulație corectă a sângelui în organism.

Durerile provocate de ulcerul gastric pot fi ameliorate cu mușețel

Ulcerul gastric este una dintre cele mai neplăcute afecțiuni de care poți suferi. Acest tip de ulcer provoacă spasme și dureri cu o evoluție cronică periodică și, mai mult decât atât, poate duce și la constipație. Totuși, un remediu naturist la îndemână este ceaiul de mușețel. Consumat cu regularitate, de două sau trei ori pe zi, ceaiul va ameliora durerile provocate de această boală.

În articolul

Șapte PLANTE MEDICINALE care te ajută să lupți împotriva celor mai comune AFECȚIUNI

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x