Aquagimnastica te mentine in forma la orice varsta

Publicat pe 21.10.2010 la 11:40 Actualizat pe 21.10.2010 la 11:53

Aquagimnastica te mentine in forma la orice varsta

Pare greu de crezut ca se poate scapa de celulita sau de kilogramele in plus fara prea mare efort si mult mai rapid decat mergand la aerobic. Aquagimastica, gimnastica in apa, face posibil acest vis.

Gimnastica acvatica poate face oricine, la orice varsta si in orice anotimp. Conditia fizica nu este o cerinta si nici nu trebuie sa stiti sa inotati ca sa faceti aquagimnastica, pentru ca apa din bazin nu depaseste nivelul umerilor, prin urmare capul ramane intotdeauna la suprafata.
Gimnastica in apa imbina exercitii din programele de aerobic , taebo, dans, executate pe un fond muzical care da o stare de bine atat fizic cat si mental cu diferite stiluri de inot si miscari de dans. La cursurile de aquagimnastica se folosesc de obicei obiecte ajutatoare, folositoare in special celor care nu stiu sa inoate, cat si pentru a ingreuna miscarea: placi plutitoare, mingi, macaroane (tuburi plutitoare).
O sedinta de aquagimnastica dureaza cel mult 45 de minute. Exercitiile in apa se fac de regula in bazin, sub indrumarea unui instructor. Le putem pune in practica si la mare, dar va fi mai dificil, fiindca trebuie sa facem un efort suplimentar pentru a ne mentine echilibrul. Apa din bazin are o temperatura de 28-30 de grade Celsius si are efect decontracturant pentru musculatura. Apa calda are, de asemenea, efect relaxant.
MAI USOR DECAT GIMNASTICA PE USCAT
Apa este ideala pentru miscare, pentru ca preia aproximativ 70% din greutatea corpului. in consecinta, miscarile sunt mult usurate, ceea ce face activitatea fizica mai placuta, mai putin epuizanta decat cea de pe uscat. "Pentru ca o mare parte din greutatea corpului este preluata de apa, oasele, ligamentele si articulatiile sunt protejate, riscul de accidentare in timpul exercitiilor fiind redus", potrivit profesorului de fitness si aquagimnastica Simona Brancusi, de la Wellness Cluj Majestic.
Totusi, chiar daca nu resimtim prea mult efortul sustinut, antrenamentul in apa este foarte intens pentru ca intampinam rezistenta apei si, pentru a ne mentine echilibrul, trebuie sa incordam muschii mai intens. Efortul la care este supus organismul este mult mai mare decat la activitatea fizica desfasurata pe sol.
Toate grupele musculare sunt implicate in aquagimnastica: muschii spatelui, ai bratelor, abdomenului si picioarelor. Daca vrem sa crestem forta musculara, trebuie sa efectuam cu rapiditate exercitiile de aquagimnastica, iar daca ne-am propus sa crestem mobilitatea articulatiilor, ar trebui sa facem lent exercitiile.
CONTRAINDICATII
Suferinzii de sinuzite, rinosinuzite si alte probleme ale cailor respiratorii sau din sfera ORL pot avea de suferit, daca exista o diferenta mare de temperatura cand ies din bazin. Contraindicatie la aquagimnastica au persoanele cu diverse leziuni cutanate, cu boli infectioase precum varicela, cu stari febrile, cu afectiuni coronariene sau cu hipertensiune arteriala instabila. Suferinte precum scleroza in placi sau cancerul, contraindica, de asemenea, gimnastica in apa.
Citeste si Jurnalul National
În articolul

Aquagimnastica te mentine in forma la orice varsta

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la Cluj-Napoca
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x