Atenție! Cu fiecare mic dejun sărit crește riscul de boli de inimă și diabet

Publicat pe 03.02.2014 la 13:39 Actualizat pe 03.02.2014 la 16:13

Micul dejun este într-adevăr cea mai importantă masă din zi, iar dacă prin mic dejun înțelegi o cafea cu lapte, ea nu se pune. Trebuie să fie ceva consistent și hrănitor.

Micul dejun este într-adevăr cea mai importantă masă din zi, iar dacă prin mic dejun înțelegi o cafea cu lapte, ea nu se pune. Trebuie să fie ceva consistent și hrănitor.

Un studiu recent publicat în Jurnalul de Nutriție Sănătoasă Publică atrage atenția asupra faptului că adolescenții care sar peste micul dejun sau doar mănâncă sau beau ceva dulce sunt supuși unor riscuri mai mari de a avea anumite boli mai târziu în viață.

Proastele obiceiuri ne pot afecta sănătatea într-o mai mare măsură decât ne-am aștepta. Boli de inimă, infarct și diabet sunt doar câteva dintre afecțiunile care sunt întâlnite cu precădere la persoanele care nu acordă o atenție prea mare la ceea ce mănâncă în prima parte a zilei. Riscul dezvoltării unui sindrom metabolic este cu 68% mai ridicat în cazul adolescenților care sar peste micul dejun.

Mai multe studii sunt necesare pentru a înțelege legătura dintre lipsa micului dejun și a sindromului metabolic, însă rezultatele indică faptul că un mic dejun neadecvat sau lipsa lui totală poate avea efecte negative asupra reglării nivelului de zahăr din sânge.

Acest studiu a fost inițiat în urmă cu câțiva zeci de ani, iar cei 889 de adolescenți care au acceptat să facă parte din el au acum în jurul vârstei de 40 de ani. Concluziile studiului sunt că obezitatea abdominală și schimbări ale nivelului de glucoză din sânge ce duce la diabet sunt strâns legate de obiceiul de-a sta flămând până la amiază sau de a mânca ceva nesănătos dimineața.

Ce este recomandat dimineața? Se pare că cei care consumă cereale integrale la micul dejun se bucură de cele mai multe beneficii în privința stării lor de sănătate.

Foto: hepta.ro


În articolul

Atenție! Cu fiecare mic dejun sărit crește riscul de boli de inimă și diabet

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Focul Sfânt a luminat România în noaptea Învierii. Credincioșii au fost copleșiți de emoții şi plini de speranță
a1.ro
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x