Beneficiile surprinzătoare ale sfeclei roșii

Publicat pe 07.04.2014 la 10:15 Actualizat pe 07.04.2014 la 10:53

Sfecla roșie este una dintre cele mai sănatoase și destul de puțin consumate alimente. Puține persoane îi cunosc beneficiile, însă ea ar trebui să fie nelipsită din orice meniu.sa

Sfecla roșie este una dintre cele mai sănatoase și destul de puțin consumate alimente. Puține persoane îi cunosc beneficiile, însă ea ar trebui să fie nelipsită din orice meniu. Poate fi folosită în salate, coaptă sau proaspătă sub formă de suc. De ce să mănânci mai multă sfeclă:

1. Sfecla poate preveni bolile cardiovasculare

Cercetările arată că a bea suc de sfeclă sau a mânca această legumă, proaspătă sau gătită, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și reduce tensiunea sangvină. Sfecla conține fitonutrienți, vitamina C și mangan, iar acestea ajută sistemul cardiovascular.

2. Sfecla ajută la o stare psihică bună

Beneficiile acestei legume se extind și asupra stării mentale. Ele conțin aceleași ingrediente care sunt folosite în medicamentele anti-depresive.

3. Crește rezistența

Oamenii de știință au aflat că cei care consumă alimente bogate în nitrați sănatoși, cum ar fi sfecla, au un nivel de rexistență mai mare atunci când fac sport. Nitrații naturali ce se găsesc în această legumă lărgesc vasele de sânge, ceea ce permite ca o cantitate mai mare de oxigen să ajungă la masa musculară.

4. Sfecla oferă o sursă bună de energie

Sfecla este săracă în calorii, dar reprezintă o sursă de zahăr ce se eliberează treptat în organism. Acest lucru le face ideale pentru cei care vor să aibă un nivel optim de energie pe durata întregii zile.

5. Bogată în antioxidanți, sfecla previne cancerul

Pigmentul care oferă culoare aprinsă a sfeclei este unul dintre cele mai puternice remedii naturale ce previn cancerul.

6. Sfecla este un afrodisiac dovedit științific

Proprietățile afrodisiace ale sfeclei sunt mai mult decât un mit. Sfecla conține bor, un compus care crește producția hormonilor sexuali în corpul uman.

7. Reduc riscul defectelor de naștere

Se știe că femeile care consumă un complex de vitamina B pe perioada sarcinii, protejează copilul de dezvoltarea unor defecte de naștere. Sfecla are cea mai ridicată concentrație de acizi folici pe care o poate avea o legumă.

Foto: hepta.ro


În articolul

Beneficiile surprinzătoare ale sfeclei roșii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x