Ce este postul intermitent și cum te poate ajuta să slăbești

Publicat pe 11.11.2013 la 10:49 Actualizat pe 11.11.2013 la 12:58

Cercetările arată că cei care mănâncă mai puțin sunt în general mai sănătoși și trăiesc mai mult decât cei care mănâncă mai mult, iar aici ne referim la cei care in post negru regulat sau au o dietă frugală. Postul intermitent este o modalitate de a încorpora o zi sau două de post total în rutina ta săptămânală. Această metodă este eficientă pentru că îți permite să te bucuri de beneficiile postului fără a te simți slăbit. Află care sunt principalele beneficii ale acestei diete!

Arderea grăsimilor

Dacă vrei să scapi de câteva kilograme în plus, postul intermitent este aliatul ideal. Atunci când mănânci, corpul produce insulină pentru a pastra nivelul de zahăr din sânge la un nivel bun. Dar tot insulina este responsabilă și pentru creșterea depozitelor de grăsime. O zi de post va determina corpul să ardă grăsimile deja existente pentru a genera energie.

Un metabolism mai bun

Există ideea preconcepută conform căreia postul sau mesele neregulate pot înceti metabolismul. Însă adevărul este că alimentația omului modern este una ce promovează excesele. Ceea ce mâncăm ne oferă mult mai multă energie decât avem nevoie, iar mai ales pentru cei cu o viață sedentară, acest lucru se observă în numărul de kilograme în plus. Doar în ultimii 50-100 de ani oamenii au început să se obișnuiască să aibă parte de un consum caloric constant, pentru că în trecut, strămoșii noștri erau obișnuiți cu zile de post negru, mâncarea nefiind atât de abundentă ca acum.

Cum funcționează

Atunci când ții post, în corpul tău se întâmplă o serie de lucruri la nivel celular. Unul dintre ele are legătură cu telomerii, regiunile de ADN repetitiv de la capătul fiecărui cromozom. Ei au rolul de a proteja cromozomii, iar lungimea lor este extrem de importantă pentru că îți determină durata de viață. Prin post intermitent sau o dietă ce presupune să mănânci mai puțin stimulează creșterea telomerilor și implicit a duratei de viață.

Cum trebuie ținut postul intermitent?

Beneficiile unui astfel de post sunt observate după 18 ore și îl poți începe de seara. Adică: în seara asta iei ultima masă la 7-8 pm și nu mănânci nimic până a doua zi la 2-3 pm, însă dacă poți, cel mai bine se recomandă să ții post de 24 de ore și să nu mănânci nimic până la 7-8 pm. Poți bea apă bineînțeles, iar pentru început, dacă ți se pare prea dificil, sucuri proaspete de fructe și legume.

Foto: hepta.ro

În articolul

Ce este postul intermitent și cum te poate ajuta să slăbești

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x