Cercetatorii au descoperit greutatea ideala

Publicat pe 02.12.2010 la 15:44 Actualizat pe 02.12.2010 la 15:54

Toata lumea se intreaba care este greutatea ideala pentru a fi sanatos, iar specialistii au reusit sa raspunda la aceasta intrebare.

Dupa ce au realizat un studiu la care au participat 1,5 milioane de adulti, specialistii de la U.S. National Cancer Institute au aratat ca indexul de masa corporala (IMC) ideal este de 22,5 - 24,9.

IMC reprezinta greutatea unei persoane exprimata in kilograme, raportata la inaltime. Un IMC intre 25 si 30 inseamna probleme cu greutatea, in timp ce un IMC de peste 30 inseamna obezitate.

Persoanele care au probleme cu greutatea isi pun in pericol sanatatea, intrucat obezitatea poate duce la aparitia bolilor de inima, a diabetului, cancerului sau artritei.

Insa persoanele care au un IMC de peste 40 au de 2,5 ori mai multe sanse de a muri mai repede decat persoanele cu o greutate normala.


"Am folosit 19 studii ce au fost elaborate in intreaga lume", a explicat Amy Berrington de la Gonzalez of the National Cancer Institute.


La studiu au participat persoane din Europa, Australia si America, dintre care 1,46 milioane erau albe, si s-au inregistrat 160.087 de cazuri de deces, dupa cum informeaza Reuters.


Organizatia Mondiala a Sanatatii a aratat ca un IMC normal este de 18,5, insa echipa condusa de Berrington a descoperit ca nu este sanatos sa fii atat de slab.


"Un IMC sub 20 este asociat cu risc ridicat de moarte", a mai spus Berrington.

Citeste si Intact News

Sursa foto: hepta.ro

În articolul

Cercetatorii au descoperit greutatea ideala

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O fetiță din SUA le-a spus părinților că are un monstru în cameră. Ce au descoperit apoi i-a șocat: "Părea că e sânge pe pereții roz ai fiicei mele"
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x