Cum slabesti fara sa te apuce depresia

Publicat pe 30.04.2011 la 16:17 Actualizat pe 30.04.2011 la 16:20

Iata un mod sanatos de a te hrani, care nu numai ca aduce un aport echilibrat de nutrienti in corp, dar reuseste si sa te ajute sa te subtiezi intr-un interval decent de timp (2, maxim 3 kg pe saptamana).

Avantajele sale sunt:

- iti este permis sa mananci aproape toate categoriile de alimente sanatoase si necesare organismului

- este un regim hipoglicemic (pentru persoane cu tendinta de a avea glicemia mai ridicata fara a avea totusi diabet) si dislipidemic (pentru persoanele care au colesterolul ridicat)

- iti limiteaza ultima ora a mesei unei zile la ora 18. Daca ai vointa (si la orice dieta trebuie sa apara undeva notiunea de vointa) si respecti aceasta limitare, vei descoperi pe pielea ta cat de bine te simti la prima ora a diminetii, dand corpului acel repaus alimentar de 14-15 ore. Medicii ne invata ca mancatul seara contribuie la dereglarea glicemiei si la formarea colesterolului rau. In timpul zilei corpul poate face fata cu mult mai bine provocarilor alimentare decat dupa ora 17.

- Te indeamna sa faci miscare intr-un ritm decent, moderat, care sa te faca sa te simti bine, fara sa te simti frustrat ca nu faci fata unui anumit nivel de performanta care este evident mai mult decat poti duce (din cauza ca nu esti suficient antrenata, ca nu esti obisnuita cu miscarea regulata, ca pur si simplu nu iti place foarte mult).

• Mananca 3 mese pe zi de asa natura incat ultima masa sa fie la ora 18.
• Consuma minim 2 litride apa pe zi.
• Fa miscare in jur de 30 minute zilnic, preferabil prin plimbari pe jos in ritm sustinut (deci nu de promenada). Iti oxigenezi si plamanii si obtii si rezultatul dorit.
• Micul dejun este o masa importanta ; ea trebuie sa contina o varietate de produse care sa furnizeze energie pentru intreaga zi

- Mic dejun pe baza de proteine: omleta din oua de gaina sau din oua de prepelita + sunca slaba de pasare + o leguma preferata (rosie, ardei gras, broccoli, etc) + un iaurt. Daca simti nevoia, se poate manca o felie de paine integrala.

- Mic dejun tot pe baza de proteine: paine integrala + felie de somon afumat / sunca slaba de pasare + rosie sau ardei gras + o cana de suc de citrice.

- Mic dejun pe baza de fructe: un shake sanatos pe care il preparati in blender in care amestecati 3-4 tipuri de fructe (mar, fructe de padure, para, fructe din sezonul curent) + o mana de nuci + lapte din soia (ca sa fie amestecul omogen) + o mana de cereale integrale. Shakeul iese consistent si se consuma alaturi de un pahar de suc de grapefruit (accelereaza arderile metabolice).

- Mic dejun pe baza de indice glicemic mic: paine integrala sau crackers cu 21% fibre + gem de Topoloveni (nu are grasimi) + putin unt de arahide fara zahar + o cana de lapte ecologic 0,1% grasime sau iaurt de baut 0,1% sau branza de vaci 0,2%

• Pranzul va aduce un nou set de alimente nutritive de care ai nevoie. Un pranz echilibrat si sanatos se bazeaza pe combinatia proteine (ori carne ori peste ori branza) + legume, fie proaspete, fie preparate la cuptor, la aburi, la tigaie, cu un pic de ulei de masline. La finalul pranzului poti manca un desert alcatuit din doua patratele de ciocolata neagra 75%.
• Cand prepari carnea, elimini orice urma de grasime; arunci pielita de la pasare.
• Cand mananci carne sau peste NU mananci si branza. Ori una ori alta.
• Cand mananci acest tip de pranz NU mananci paine.
• Daca nu reusesti sub nicio forma sa elimini painea de la pranz, atunci se poate manca o felie subtire de paine integrala, dar preferabil ca alaturi de ea sa fie pestele NU carnea sau branza.
• Masa de seara va fi ori dupa modelul micului dejun ori dupa modelul pranzului ori combinatii ale alimentelor din lista permisa.
• Laptele este un aliment dificil pentru ca nu trebuie asociat cu alte alimente. De regula el se consuma singur la o masa, maxim alaturi de cereale integrale, musli (nu cerealele dulci din comert) si doar o cana de 300 ml de lapte este admisa pe zi.

• Gustarile intre mese. Preferabil e sa nu ai gustari intre mese, dar daca totusi corpul ti-o cere, poti manca ori fructe, la cel putin 2 ore dupa masa si cu cel putin 2 ore inaintea mesei urmatoare, ori o combinatie mica de legume+proteine (o felie de sunca slaba, un iaurt, o bucata de branza slaba).

• Calculezi mesele de asa natura incat sa reusesti sa mananci de 3 ori pe saptamana peste, in fiecare zi fructe si legume si nuci, zilnic putina paine integrala necesara tractului digestiv.
In mod evident, punctul forte al acestui stil de alimentatie care duce la slabit fara a genera carente nutritive in corp este oprirea oricarei forme de mancat sau rontait la ora 18. Aici este punctul de rezistenta si exercitiul de vointa, o spun din experienta. E greu la inceput, dar chiar functioneaza si iti faci un bine. Trebuie doar sa iti schimbi putin obiceiurile alimentare, pentru ca cinele copioase si savuroase la restaurant sau seara tarziu acasa, cand mancarea devine o forma de recompensa dupa o zi lunga de munca, vor trebui sa devina o amintire indepartata.


Ce poti manca


- carne slaba (pui, curcan, vita, porc)

- peste (toate tipurile)

- fructe (de preferat mere, pere, caise, piersici, citrice, fructe de padure, cirese, visine). Evitam : banane, struguri, pepene (au prea mult zahar)

- paine (neagra, graham, hipoglucidica, secara, cereale mixte). Eliminam painea alba

- legume (toata gama posibila)

- lactatele slabe (0,1% sau 1,5% grasime)

- ciocolata neagra 75%

- ceai si cafea neindulcite


Ce consumi ocazional


Exista alimente pentru care ai slabiciuni, de care iti este pofta din cand in cand. Nu le elimini de tot, caci te vei simti frustrata si sansele de a azvarli pe fereastra de tot regimul cresc proportional cu frustrarea. Asa ca ti le permiti, dar OCAZIONAL (o data la doua saptamani). Acestea sunt :

- produsele prajite in ulei

- dulciurile de orice fel (inclusiv mierea. Daca iti e pofta de dulce, mai degraba iei o lingurita de miere decat alt produs cu zahar prelucrat. Daca insa folosesti mierea pentru aportul ei nutritiv, pe durata dietei poti folosi produsele naturiste ce contin propolis, polen, laptisor de matca sub forma de capsula).

- mezelurile

- lactatele grase (untul, laptele integral, branza grasa, smantana)

- produsele preparate in prea multa grasime (mancaruri gatite, grele)

- fast food

- bauturi alcoolice (incetinesc metabolismul)

- bauturi acidulate dulci din comert

- maioneza, ketchup, sosuri grase pentru salata


Citeste si Sfatul Parintilor

FOTO: Hepta

În articolul

Cum slabesti fara sa te apuce depresia

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x