Cum te ajută sportul să te simți mai bine în pielea ta. 3 motive ca să începi chiar de mâine

Publicat pe 13.09.2018 la 09:16 Actualizat pe 13.09.2018 la 09:20

În ultimii ani, din ce în ce mai mulți oameni au început să practice sportul ca remediu pentru stresul cotidian, considerându-l un element important al unei vieți sănătoase, alături de o alimentație bogată în nutrienți și vitamine.

În ultimii ani, din ce în ce mai mulți oameni au început să practice sportul ca remediu pentru stresul cotidian, considerându-l un element important al unei vieți sănătoase, alături de o alimentație bogată în nutrienți și vitamine. Cu toate că știm de importanța exercițiilor fizice pentru o viață sănătoasă, schimbarea vechilor obiceiuri se realizează lent și avem nevoie de o motivație suplimentară. Aceste trei avantaje ale sportului te vor convinge să începi chiar de mâine:

1. Eliberează hormonul fericirii

Exercițiile fizice cresc producția substanțelor chimice din creier responsabile cu sentimentul de fericire. Hormonii fericirii sau endorfinele ajută la calmarea durerii și sunt responsabile de senzația de euforie pe care o simți după ce faci sport. Totodată, dacă ești fericită, ai mai multe șanse să faci mișcare, conform unui studiu publicat în Harvard Health Publishing. Găsește momentul în care te simți confortabil și alege activitatea fizică potrivită pentru tine, iar la final vei avea parte de o doză generoasă de bună dispoziție și mulțumire de sine.

Dacă nu îți place să fii singură și ai nevoie de un partener cu care să te antrenezi, sporturile de echipă sunt o idee excelentă. Acestea cresc stima de sine, prin construirea unei legături cu coechipierii care împărtășesc aceleași valori și credințe. Socializarea și susținerea psihologica sunt componente importanta în sporturile de echipă.


2. Ne face mai puternice

După prima lună de la implementarea unui program sportiv corpul nostru începe să se schimbe și să devină mai puternic. Mușchii încep să memoreze repetările exercițiilor și nu mai resimțim febra musculară.

Două procese par să fie implicate în creșterea musculară: hipertrofia și adaptarea neuronală. Când mușchii sunt supuși unor perioade regulate de exerciții, urmate de perioade de odihnă, cu un regim alimentar bazat pe o cantitate suficientă de proteine sau suplimente alimentare, ajung să-și modifice masa.


3. Ne face mai deștepte

Activitatea fizică regulată este secretul unei minți sănătoase. Pentru sănătatea noastră fizică și psihică este recomandat să facem mișcare moderată, 2-3 ore pe săptămână. Efortul fizic moderat include mersul alert, mersul cu bicicleta sau alte activități aerobice la intensitate medie și fără greutăți.

Toate formele de activitate fizică îmbunătățesc calitatea somnului. Somnul odihnitor ne ajută memoria și ne crește concentrarea iar efectele sale se văd chiar de cum ne trezim.
Sportul ne ajută să fim mai creative și să ne concentrăm mai bine pe o sarcină și, în același timp, ne protejează creierul de boli degenerative ca demența sau Alzheimer.

50% din persoanele care încep să practice sport renunță în primele 6 luni, așa că ai nevoie de voință ca să îți fixezi acest obicei sănătos de pe urma căruia ai doar de câștigat.

Sursa foto: Shutterstock

În articolul

Cum te ajută sportul să te simți mai bine în pielea ta. 3 motive ca să începi chiar de mâine

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Cât am dat pe ochelari? 400 €". Câţi bani au dat tinerii pe haine şi pe notele de plată în cluburile de fiţe din Mamaia, de 1 Mai
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Florin Răducioiu radiază de fericire alături de iubita cu 10 ani mai tânără! Cum arată Andreea, femeia care l-a cucerit
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x