De ce caști, sughiți, te întinzi, ți se face pielea de găină sau strănuți? Sunt semnale pe care corpul ți le transmite cu un scop precis

Publicat pe 22.03.2017 la 14:39 Actualizat pe 22.03.2017 la 14:51

Organismul nostru ne transmite semnale prin tot felul de gesturi pe care multi dintre noi le consideram firesti.

Te-ai întrebat vreodată de ce caști? Sau de ce ți se face pielea de găină? Ei bine, organismul nostru ne transmite tot felul de semnale prin tot felul de gesturi pe care mulți dintre noi le considerăm firești.

DE CE CĂSCĂM?

Unul dintre ele este căscatul. Atunci când căscăm, nu o facem doar pentru că ne este somn, sau că ne-am trezit. Căscatul este semnalul pe care creierul ni-l transmite că are nevoie de o pauză. Specialiștii susțin că ne vine să căscăm atunci când creierul este ”supraîncălzit” sau suprasolicitat.

DE CE STRĂNUTĂM?

O răceală, o alergie sunt, de regulă, cele care ne fac să strănutăm. Dar, spun oamenii de știință, prin strănut, organismul, practic, elimină... ”gunoiul”.

DE CE NI SE ÎNCREȚESC DEGETELE?

După multe, chiar multe minute de stat în cadă, ne trezim cu buricele degetelor… încrețite. Acest fenomen este cauzat de faptul că, atunci când corpul se confruntă cu o cantitate mai mare de umiditate înțelege că mediul ar putea fi instabil. Deci, pielea de pe mâinile tale începe imediat să se schimbe într-un mod care va face mai ușor pentru tine să te prinzi de suprafețele netede.

DE CE NE ÎNTINDEM?

Pentru că am amorțit, pentru că ne-am trezit, pentru că ne ajută să ne relaxăm... Motivele sunt multe. Ei bine, se pare că ne întindem instinctiv în fiecare dimineață pentru că așa ne cere organismul să îl pregătim pentru o zi plină, așa își revine el din ”amorțeala” din timpul somnului. În plus, să te întinzi ajută circulația sângelui.

DE CE SUGHIȚĂM?

Atunci când mâncăm foarte repede și înghițim bucăți mari de alimente, sau mâncăm prea mult, nervul pneumogastric se irită. Ca urmare, apar sughițurile.

DE CE NI SE FACE PIELEA DE GĂINĂ?

Atunci când ți se face pielea de găină, organismul înțelege că trebuie să reducă semnificativ cantitatea de căldură eliminată prin porii pielii noastre. Astfel, organismului îi va fi mai ușor să ne încălzească în condiții climatice nefavorabile.

DE CE PLÂNGEM?

Lacrimile acționează ca protecție pentru membrana mucoasă a ochiului nostru atunci când obiectele străine vin în contact cu ea.

Fotografii: pixabay.com

În articolul

De ce caști, sughiți, te întinzi, ți se face pielea de găină sau strănuți? Sunt semnale pe care corpul ți le transmite cu un scop precis

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Comandă-record la o terasă de 1 Mai. Câţi mici a putut să cumpere un român
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x