Descoperiți care este cauza durerilor de dinți în funcție de intensitatea ei!

Publicat pe 09.07.2015 la 17:14

În momentul în care acuzați durere dentară și apelați la medicul specialist, acesta vă va adresa o serie de întrebări în legătură cu durerea, de aceea este indicat să îi specificați care este intensitatea durerii, unde anume simțiți această durere, în ce momente se declanșează aceasta, când se diminuează durerea și când se accentuează

În momentul în care acuzați durere dentară și apelați la medicul specialist, acesta vă va adresa o serie de întrebări în legătură cu durerea, de aceea este indicat să îi specificați care este intensitatea durerii, unde anume simțiți această durere, în ce momente se declanșează aceasta, când se diminuează durerea și când se accentuează.

În cazul în care acuzați durere dentară, dar nu cunoașteți cauza acesteia, vă puteți ghida după semnificațiile de mai jos:

Dacă simțițio durere ascuțită de dinti în momentul în care vreți să mâncați ceva, cauza ar putea fi reprezentată de o carie, o ruptură dentară sau o plombă care a căzut sau o infecție la nivelul dinților. Soluționarea acestei probleme este reprezentată de consultul de specialitate întrucât medicul dentist va găsi sursă durerii și va lua măsuri.

Poate că durerea severă este o inflamație sau o senzație de presiune care nu se diminuează. Ar putea fi vorba despre o infecție fie a dintelui, fie a gingiei, fie a țesutului osos. În vederea ameliorării acestui tip de durere se recomandă vizita la medicul specialist după administrarea unui analgesic.

În cazul în care acuzați durere la nivelul dinților de sus care nu este severă sau ascuțită, atunci ar putea fi vorba despre o durere de cap sinusoidală sau ar putea fi vorba despre o infecție a sinusurilor. În vederea ameliorării durerii de acest tip se recomandă prescrierea unui tratament medicamentos.

Nu vă încadrați în niciuna dintre situațiile de mai sus? Dacă aveți dureri de cap, de gât și de urechi care par că nu mai trec, cauza acestei dureri ar putea fi reprezentată de deteriorarea pulpei dentare sau a unei infecții de la nivelul dinților. Soluționarea acestor probleme constă în consultul medical spre a stabili dacă este o problemă dentară într-adevăr.

În cazul în care în urma albirii dinților prin tratament acuzați sensibilitate la cald și la rece, atunci cauza ar putea fi reprezentată de sensibilitatea dentară. Durerea această dispare la maximum o luna jumătate de la tratament. În caz contrar, se recomanda consultul de specialitate.

În cazul în care acuzați o durere ascuțită care apare în situația în care mușcați sau consumați alimente reci sau calde și ulterior dispare, atunci cauza ce a provocat această durere este reprezentată de afectarea plombei din interiorul dintelui sau de faptul că rădăcină dintelui este mai expusă decât de obicei. Soluția acestei probleme constă în folosirea unei paste de dinți ideal creată pentru persoanele cu sensibilitate dentară.

Dacă în urma consumului de alimente sau de băuturi apare o durere ce se extinde la mai mulți dinți, atunci poate fi vorba despre prezența unor carii sau de fisurare dentară. Soluția acestei probleme constă în consultul specialistului spre a concluziona dacă se pune problema de coroană sau de terapie la nivelul canalelor radiculare ale dinților.

sursa: yve.ro

În articolul

Descoperiți care este cauza durerilor de dinți în funcție de intensitatea ei!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: „Aşa cum îţi doreai mereu”
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x