Diete de sezon: Cura de slăbire cu floare de soc

Publicat pe 21.05.2014 la 13:20 Actualizat pe 21.05.2014 la 14:26

Se-apropie, calendaristic, vara, și pentru că, în ciuda ploilor, florile involte de soc și-au făcut apariția, umplând natura de parfum, e timpul să ne amintim că ne pot fi un aliat prețios în cura de slăbire.

Se-apropie, calendaristic, vara, și pentru că, în ciuda ploilor, florile involte de soc și-au făcut apariția, umplând natura de parfum, e timpul să ne amintim că ne pot fi un aliat prețios în cura de slăbire.

Florile de soc contribuie la eliminarea apei din organism, la dizolvarea stratului adipos şi la stimularea digestiei. Tocmai de aceea sunt indicate în curele de slăbire, putând fi asociate cu ceaiul de lămâie. Pentru obţinerea rezultatelor scontate în curele de slăbire şi în combaterea obezităţii, florile de soc trebuie utilizate mai multe luni.
Se recomandă infuzia din una-două linguriţe de flori uscate la o cană cu apă fierbinte, consumându-se câte o cană cu infuzie în fiecare seară.
UZ EXTERN ŞI UZ INTERN
Pentru a potenţa efectele diuretice, florile de soc se amestecă cu măceşe, coajă de mesteacăn, troscot sau coada calului. Infuziile din acest amestec sunt recomandate în infecţiile căilor urinare şi în afecţiunile renale. Extractul din flori de soc este folosit pentru îmbunătăţirea funcţionării rinichilor, contribuind la eliminarea nisipului şi la dizolvarea calculilor renali.
Extern, florile de soc se folosesc sub formă de băi sau cataplasme. Sunt indicate pentru tratarea abceselor, arsurilor, contuziilor şi furunculozelor, pentru că au efectul de a calma durerile. Sub formă de băi fierbinţi se folosesc contra reumatismului.
Intern, florile de soc "se împotrivesc" gripei, răcelii, bronşitei, tusei. În răceli, mai ales în cazul copiilor, sunt indicate inhalaţiile. Pentru acestea, se amestecă trei linguriţe cu flori la o cană cu apă fierbinte.
Sub formă de tinctură, florile de soc sunt indicate pentru calmarea durerilor musculare. Tinctura trebuie consumată cu atenţie şi moderat pentru că are şi efect laxativ. Pentru articulaţiile dureroase există varianta aplicării cataplasmelor din flori de soc. Cataplasmele pot fi aplicate şi pe arsuri pentru o cicatrizare mai rapidă.

Mai multe pe revistafelicia.ro!
În articolul

Diete de sezon: Cura de slăbire cu floare de soc

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 22 mai 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Bătaie în Parlament. Dan Vîlceanu, acuzat că l-a lovit cu genunchiul în nas pe Florin Roman. VIDEO
a1.ro
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
HelloTaste.ro
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Catine
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
useit.ro
Cele „câteva momente de glorie” care au dus la „8 ani de durere” pentru Elon Musk. Ce a pățit miliardarul
as.ro
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
MediCOOL
Plante medicinale pentru sănătatea creierului. De ce pot îmbunătăți funcțiile cognitive
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
DeParinti
Terci cu banane și căpșuni. Un mic dejun potrivit pentru orice copil
MediCOOL
Simptomele de menopauză: când începe tranziția și cum se manifestă
HelloTaste
Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere
x