Dr. OZ: motive surprinzătoare pentru care ești mereu obosit

Publicat pe 17.02.2014 la 18:50 Actualizat pe 18.02.2014 la 16:52

Ai un nivel mai scăzut de energie? Te simți foarte obosit deși dormi suficient de mult? Unele motive pentru care nu ești în cea mai bună formă fizică pot fi destul de neașteptate. Este important ca în momentul în care consideri că această stare de oboseală durează de prea mult timp să îți faci un set de analize.

Ai un nivel mai scăzut de energie? Te simți foarte obosit deși dormi suficient de mult? Unele motive pentru care nu ești în cea mai bună formă fizică pot fi destul de neașteptate. Este important ca în momentul în care consideri că această stare de oboseală durează de prea mult timp să îți faci un set de analize.

Bacterii în stomac

O treime din populația lumii are bacterii de tipul H.Pylori în stomac, iar aceasta poate fi o sursă majoră de oboseală. Aceste bacterii distrug stratul protector de mucus al stomacului, ceea ce îl face vulnerabil la diverse boli cum ar fi ulcerul. Mai mult, în timpul somnului acidul poate urca în esofag, ducând la usturimi și împiedicându-te să dormi.

Flegmă ce blochează căile respiratorii

Atunci când respiri într-un mod corect, oxigenul ajunge prin nas la plămâni și îi oferă corpului tău energia de care are nevoie. În timpul somnului însă, flegma se poate acumula în gât, blocând trecerea oxigenului spre plămâni. Poți compensa respirând pe gură, dar un studiu recent a arătat că acest lucru este corelat cu un nivel scăzut de oxigen, iar acest lucru duce la oboseală. Este indicat să faci gargară în fiecare dimineață cu apă de gură sau apă sărată pentru a elimina flegma.

Cafeaua de dimineață

Cei mai mulți dintre noi beau cafea sau ceai pentru a putea începe ziua cu bine, dar exact aceste obiceiuri pot fi la baza oboselii noastre. În primul rând, atunci când este condumată în exces, cafeaua crește brusc nivelul de energie pentru ca apoi să ai o scădere bruscă a ritmului metabolismului. Mai mult, cafeina deshidratează și îți poate absoarbe toată energie. Secretul este consumul moderat de cofeină și compensarea cu apă.

Hainele tale ar putea fi prea confortabile

Dacă hainele tale sunt prea lălăi si confortabile, acest lucru te poate face să te simți mai obosit, să fii mai pleoștit, ar această atitudine îți solicită încheieturile și musculatura. Dacă te îmbraci mai îngrijit, acest lucru îți crește stima de sine, îmbunătățește postura și te ajută să respiri mai bine. Culoarea te poate și ea obosi: negru, albastru închis și maroul stimulează secreția de melatonină, substanța chimică responsabilă cu inducerea senzației de somn. Roșu este culoarea energiei și s-a demonstrat faptul că această culoare îmbunătățește circulația sangvină, stimulează activitatea creierului și încurajează optimismul.

Foto: hepta.ro


În articolul

Dr. OZ: motive surprinzătoare pentru care ești mereu obosit

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 18 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să-și împartă sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un pelerin străin a mers pe jos peste 1.000 de km pentru a veni la procesiunea de Rusalii de la Şumuleu Ciuc: "Am făcut 40 de zile"
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Catine
Frittata cu sparanghel. Rețetă pentru un mic dejun savuros
useit.ro
O structură misterioasă de lângă Piramidele din Giza a nedumerit experții. Anomaliile detectate pot rescrie istoria
as.ro
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
MediCOOL
Băuturi pentru memorie. Cum pot îmbunătăți această funcție a creierului
Spynews
În ce relații a rămas Vero Căliman cu Mirela Retegan, după ce a părăsit „Gașca Zurli”. „Fetița Zurli” a făcut noi mărturisiri: „Nu vreau să...”
DeParinti
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
MediCOOL
Simptomele cancerului pulmonar. 10 semne pe care nu trebuie să le ignori
HelloTaste
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
x