Femeile curajoase care au invins cancerul de san, fotografiate intr-un pictorial PREMIERA!

Publicat pe 09.10.2012 la 23:27 Actualizat pe 10.10.2012 la 15:05

Luna aceasta, unii se vor gandi la temperaturile in scadere, la inceputul anului scolar si provocarile pe care le aduce... altii se vor gandi ca mai sunt cateva saptamani pana la Halloween si doar doua luni pana la Craciun. Dar cateva familii, cateva femei, se vor gandi la boala pe care au invins-o. Cancerul de san.

Supravietuitoarele acestei afectiuni nu pot fi consolate cu un maraton in tricouri roz si funde de aceeasi culoare purtate de oameni care nici macar nu pot concepe sa fie aproape de moarte sau sa fie nevoite sa renunte la o parte a lor pentru a supravietui. Ce gest ar putea vreodata surprinde durerea emotionala si fizica prin care trec femeile diagnosticate de cancer? Ce imagine ar putea vorbi in locul lor si le-ar putea spune povestea?

De la aceasta idee a pornit proiectul SCAR. Fotograful David Jay a surprins femeile mutilate de aceasta boala dar care in pofida destinului au o viata normala astazi si pot zambi. "Tine de acceptarea realitatii, de compasiune, iubire, umanitate. Este vorba despre acceptarea tuturor lucrurilor pe care ni le ofera viata - atat frumusetea, cat si suferinta - intr-o maniera curajoasa, empatica, toleranta".

Inspiratia pentru proiect - o prietena de 29 de ani, diagnosticata cu cancer de san

David a inceput proiectul dupa ce o prietena a sa, in varsta de numai 29 de ani, i-a dat teribila veste. Prima reactie nici macar nu exista; era in soc. Nu ii venea sa creada ca o femeie atat de tanara... cum ar putea avea o femeie la 30 de ani cancer? "Te gandesti la cancer ca la boala pe care ar putea sa o aibe mama ta sau bunica". Singurul mod al lui David de a confrunta realitatea a fost de a o privi prin obiectiv. La scurt timp, mai multe femei au aflat despre initiativa lui si s-au lasat fotografiate.

Reactia femeilor la vederea fotografiilor

David spune ca acum primeste scrisori din toata lumea de la femei care se lupta cu cancerul. Unele nu au indraznit inca sa se dezbrace in fata sotului; altele se feresc de copii si multe dintre ele se simt mai putin ele, mai putin femei, dupa extirparea unui san sau a ambilor sani.

Aceste imagini insa le dovedesc ca poti supravietui acestei incercari, poti arata lumii cine esti fara rusine, pentru ca boala nu este ceva de care sa te rusinezi. Femeile au sansa sa vada ca nu sunt singurele care trec prin asta. Ele trebuie sa gaseasca puterea interioara de a se agate de viata, indiferent de pretul pe care trebuie sa il plateasca.

foto: http://www.thescarproject.org/

În articolul

Femeile curajoase care au invins cancerul de san, fotografiate intr-un pictorial PREMIERA!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 mai 2024. Gemenii au de dus o conversație importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Îi lua banii, îi opreşte apa şi gazele, apoi o dădea afară din casă. Umilința la care era supusă o mamă din Gorj de către propriul soț
a1.ro
Dana Roba a fost contactată din închisoare de cel care a mutilat-o. Ce a putut să îi spună soțul ei
HelloTaste.ro
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Catine
Șarlotă de căpșuni. Rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă
useit.ro
Cum poți restricționa pe cineva pe Facebook Messenger fără să își dea seama. E diferită față de funcția de blocare
as.ro
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: „Vorbeşte cu extratereştrii”
MediCOOL
Băuturi pentru sănătatea ochilor. Cum îți pot îmbunătăți vederea
Spynews
Crimă oribilă în Capitală, comisă de un băiat în vârstă de 16 ani şi amicul său. Au omorât un om în bătaie, în Crângași: "I-au dat cu bâta"
DeParinti
Clătite cu căpșuni. O rețetă îndrăgită de orice copil
MediCOOL
Alimentele care conțin cel mai mult plastic. Sarea și orezul se numără printre ele
HelloTaste
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
x