5 greșeli de sănătate pe care le faci înainte de 10 dimineața

Publicat pe 10.06.2014 la 15:01 Actualizat pe 10.06.2014 la 15:27

Ai putea să-ți începi ziua mult mai bine dacă faci mici modificări în programul tău de dimineață. Începe prin a renunța la obiceiuri dăunătoare:

Ai putea să-ți începi ziua mult mai bine dacă faci mici modificări în programul tău de dimineață. Începe prin a renunța la obiceiuri dăunătoare:

1. Sari din pat ca arsă

Cum faci ochi, sari din pat ca să îți faci cafeaua. Fără să-ți dai seama, îți soliciți prea mult mușchii spatelui, care sunt de multe ori țepeni după o noapte petrecută în aceeași poziție de somn. Dacă te miști prea repede, riști să-ți provoci un spasm dureros. În plus, dacă te ridici rapid de la orizontală, după ce ai petrecut ore dormind, poți să te simți amețită, pe măsură ce sângele fuge spre extremități.

Înainte de a intra în duș, strânge un genunchi la piept, apoi amândouă. Asta nu o să vă ajute numai să vă încălziți mușchii ci ajută și circulația sângelui.

2. Nu deschizi jaluzele în timp ce te pregătești pentru muncă

Jaluzelele trase te ajută să dormi mai bine, ferindu-ți ochii de lumină. Odată ce te trezești, ar trebui să le deschizi complet, pentru a-i comunca organismului că a început o nouă zi. Altfel, vei avea o stare de somnolență întreaga zi.

3. Îți lași pauzele după prânz

Majoritatea muncim cu spor până la ora 15.00 când ne permitem o pauză de masă sau de cafea. Cercetătorii de la University of Minnesota spun însă că, dacă începi ziua cu gânduri bune, vei avea mai multă energie și concentrare pe măsură ce trec orele. Așadar sună-ți cea mai bună prietenă de dimineață, bea cafeaua sau meditează - încearcă totul pentru a privi totul în roz.

4. Îți pui alarma la 6:47

Te gândești că, datorită butonului de snooze, poți să mai răpești 10 minute de somn. Specialiștii spun că aceasta este o greșeală des întâlnită, care te va face să adormi mai greu noaptea și să înșeli ceasul biologic.

5. Cum te trezești, faci sport

În loc să fugi pe ușă spre ora de aerobic, cum te îmbraci, ia-ți o pauză de masă. Corpul tău are nevoie de energie îndată ce te trezești. Alocă-ți 15-30 de minute pentru un mic dejun din cereale și banane.

În articolul

5 greșeli de sănătate pe care le faci înainte de 10 dimineața

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 mai 2024. Racii pot avea parte de câștiguri financiare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
9 judeţe, sub avertizări meteo cod galben şi portocaliu de vijelii. Vreme severă până vineri seară
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Catine
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
useit.ro
O structură misterioasă de lângă Piramidele din Giza a nedumerit experții. Anomaliile detectate pot rescrie istoria
as.ro
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a părăsit definitiv SUA pentru România: „E un exemplu”
MediCOOL
Băuturi pentru memorie. Cum pot îmbunătăți această funcție a creierului
Spynews
Crimă oribilă în Capitală, comisă de un băiat în vârstă de 16 ani şi amicul său. Au omorât un om în bătaie, în Crângași: "I-au dat cu bâta"
DeParinti
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
MediCOOL
Simptomele cancerului pulmonar. 10 semne pe care nu trebuie să le ignori
HelloTaste
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă
x