Indicii ca dieta de slabire pe care o urmezi nu este sanatoasa

Publicat pe 03.05.2011 la 00:07

Dietele minune care promit rezultate miraculoase, detoxifierea organismului si accelerarea metabolismului trebuie evitate de catre persoanele care vor sa dea jos kilogramele in plus. Aceste diete pun sanatatea in pericol si nu pot fi tinute pe termen lung. Pe langa faptul ca dupa intreruperea lor vei acumula mai multe kilograme, aceste diete duc la dezechilibre nutritionale majore.

Iata mai jos cateva semne care te atentioneaza ca o dieta nu este sanatoasa:



1. Promite rezultate miraculoase

O persoana care tine o dieta nu trebuie sa dea jos mai mult de un kilogram de grasime pe saptamana. Dietele care promit mai multe kilograme eliminate sunt nesanatoase si periculoase pentru organismul uman. Pe langa grasime, cel care slabeste risca sa dea jos si din masa musculara. O persoana trebuie sa urmeze si un program de exercitii fizice, pentru ca musculatura sa nu aiba de suferit in procesul de slabire.



2. Contine prea multe suplimente de vitamine

O dieta care contine prea multe suplimente de vitamine nu este sanatoasa. Acestea contin vitamina A sintetica, care distruge ficatul si impiedica vitamina D sa asimileze calciul. O persoana care urmeaza un regim alimentar bazat pe suplimente nutritive risca sa isi deterioreze masa osoasa. In special femeile pot dezvolta osteoporoza la batranete.


3. Contine mai putin de 1200 de calorii pe zi

O dieta mult prea saraca in calorii incetineste metabolismul si creste riscul de deficiente nutritionale. O persoana normala trebuie sa consume pana la 2000 de calorii pe zi pentru ca organismul sau sa nu aiba de suferit. Atunci cand tii o dieta de slabit incerca sa consumi 1500 de calorii pe zi. Astfel, vei putea elimina kilogramele in plus si nici nu te vei infometa.



4. Sustine ca accelereaza metabolismul

De cele mai multe ori, dietele care promit acest rezultat contin si stimulente pe baza de cofeina. Cafeaua provoaca insa dependenta si nu este recomandata persoanelor obeze care de cele mai multe ori sufera de afectiuni cardiovasculare. Pentru a accelera metabolismul, adopta un stil de viata sanatos, cu multe fructe si legume proaspete. De asemenea, miscarea accelereaza metabolismul. Incearca sa faci miscare cel putin 3 zile pe saptamana.



5. Promite detoxifierea organismului

Dietele care asigura detoxifierea oraganismului contin numeroase laxative, care pot duce la tratarea organismului, distrugerea stomacului, ficatului si a functiei renale. O data cu toxinele, sunt eliminate si bacteriile sanatoase, care pot duce la probleme grave de sanatate.



6. Contine aceleasi alimente in fiecare zi

Chiar daca alimentele pe care le consumi sunt sanatoase, lipsa diversitatii duce la numeroase probleme nutritionale. Organismul va fi privat de categorii importante de vitamine si nutrienti. Aceste diete duc chiar la subnutritie. Organismul trebuie sa primeasca in fiecare zi hrana cat mai diversificata, pentru a fi stimulat sa arda grasimile, dar si pentru a se aproviziona cu substantele de care are nevoie.

7. Contine putine grasimi

O dieta sanatoasa contine trei categorii mari de alimente: carbohidrati, proteine si grasimi. Orice cura care elimina sau reduce drastic una dintre aceste categorii nu este sanatoasa. Aceste tipuri de diete nu vor functiona pe termen lung si nu vor oferi rezultatele scontate.



Citeste si Sfatul Parintilor!

FOTO: tips4health.net

În articolul

Indicii ca dieta de slabire pe care o urmezi nu este sanatoasa

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x