Intoleranța la gluten - cum o descoperi, cum o tratezi?

Publicat pe 10.03.2014 la 15:03 Actualizat pe 10.03.2014 la 15:05

Medical, intoleranţa la gluten este denumită celiachie sau boala celiacă. Cu această boală ne putem naşte, de aceea mult timp ea a fost considerată mai degrabă o afecţiune a sugarului şi copilului mic. Însă celiachia este şi o afecţiune a adultului. Celiachia este o boală cronică, necontagioasă, şi de cele mai multe ori transmisă ereditar.

Medical, intoleranţa la gluten este denumită celiachie sau boala celiacă. Cu această boală ne putem naşte, de aceea mult timp ea a fost considerată mai degrabă o afecţiune a sugarului şi copilului mic. Însă celiachia este şi o afecţiune a adultului. Celiachia este o boală cronică, necontagioasă, şi de cele mai multe ori transmisă ereditar.

Poate v-aţi întrebat de ce pe un număr mare de produse găsim menţiuni cu privire la existenţa sau lipsa glutenului din compoziţie. Acest aspect trebuie cunoscut de către persoanele care nu tolerează glutenul.

Glutenul este o substanţă proteică pe care o întâlnim în boabele şi în făina unor cereale (grâu, secară, orz). Glutenul poate fi mai periculos decât ne închipuim dacă avem intoleranţă la el. Cel mai important este să depistăm cât mai devreme această sensibilitate a organismului, pentru a putea lua măsurile necesare prevenirii efectelor nedorite.

Simptomele specifice ale intoleranţei la gluten sunt balonările, durerile de stomac, oboseala, scăderea în greutate, care apar în timp şi de care nu putem scăpa decât prin dietă fără gluten. Din momentul în care cunoaştem această problemă a organismului trebuie să trecem la un nou model de alimentaţie care să se bazeze pe alimente fără conţinut de gluten.

Celiachia, boala intoleranţei la gluten

Medical, intoleranţa la gluten este denumită celiachie sau boala celiacă. Cu această boală ne putem naşte, de aceea mult timp ea a fost considerată mai degrabă o afecţiune a sugarului şi copilului mic. Însă celiachia este şi o afecţiune a adultului. Celiachia este o boală cronică, necontagioasă, şi de cele mai multe ori transmisă ereditar. Din păcate, nu există un tratament de vindecare totală şi definitivă a bolii. Dacă nu introducem în organism gluten, îl ajutăm să lupte cu această problemă şi să ne menţinem într-o stare de sănătate cât mai bună.

Cel mai simplu tratament: fără gluten în alimentaţie

Mai multe pe revistafelicia.ro!

În articolul

Intoleranța la gluten - cum o descoperi, cum o tratezi?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 mai 2024. Balanțele deschid un nou capitol. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale pentru toate comenzile
a1.ro
Daliana Răducan a decis ce rochie de mireasă va purta. Reacția savuroasă a lui Răzvan Simion: „Pot arunca o privire?”
HelloTaste.ro
Coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Rețetă de gustări delicioase
Catine
Horoscopul lunii iunie 2024. Nativii vor cunoaște succesul și fericirea în perioada următoare
useit.ro
Țările în care se mută milionarii. Care sunt cele 6 state care atrag oamenii cu bani
as.ro
Surpriză totală pentru Irinel Columbeanu, în ziua în care a împlinit 67 de ani. Fostul fotomodel l-a făcut să uite de probleme
MediCOOL
Semnul care prezice demența cu până la 12 ani înainte de a fi diagosticată
Spynews
Radu Mazăre este eliberat din închisoare! Decizia de ultimă oră a instanței de la Tribunalul Ilfov
DeParinti
Superalimente recomandate pentru dieta unui copil. Ce poți include în mesele principale ale micuțului tău
MediCOOL
Semne ale deficienței de calciu. Cum poți identifica lipsa acestui mineral
HelloTaste
Ruladă cu bezea și fructe de pădure. Pașii simpli pentru a obține un desert delicios
x