Marile beneficii ale micilor vacante

Publicat pe 04.04.2011 la 15:24 Actualizat pe 04.04.2011 la 15:27

Vesti bune in preajma vacantei de Paste! Un studiu american arata ca nu e nevoie de sejururi prelungite sau destinatii exotice pentru a ne simti mai odihniti, mai in forma, mai cu pofta de viata.

Chiar si vacantele scurte sau "evadarile" de-o zi sau doua ne pot pune imediat pe plus. Pana si plecarile in interes de serviciu sunt benefice pentru sanatate, spun specialistii din SUA, citati de revista Glamour.

1. O inima mai sanatoasa. Cercetarile au aratat ca persoanele care isi iau concediu o data la cativa ani sunt de opt ori mai predispuse la boli de inima sau chiar la infarct. Termenul de comparatie folosit au fost persoanele care pleaca-n vacanta de doua ori pe an.

2. O minte mai limpede. Plecarile frecvente sunt o arma eficienta impotriva depresiei, a oboselii, a stresului si a tensiunii. Persoanele care nu au parte de astfel de ocazii sau nu profita de pe urma lor sunt mult mai agitate si au probleme cu somnul.

3. Mai putin stres. E drept, orice plecare vine "la pachet" cu o anumita doza de stres. Te gandesti la cum va decurge drumul, te ingrijorezi ca ai uitat ceva acasa sau ca ceva nu e in regula cu rezervarea. Un studiu publicat in Journal of Applied Psychology arata insa ca a te stresa din alte motive decat cele cotidiene este "de bine".

4. Mai multa energie. Uneori, a schimba locul inseamna a schimba si unele obiceiuri proaste. De pilda, cei care nu obisnuiesc sa serveasca micul dejun acasa s-ar putea razgandi in conditiile de "pune-te masa, strange-te masa" de la hotel. Iar cei prea lenesi sa faca sport n-ar mai putea spune "nu" cand piscina sau sala de fitness este, vorba aceea, la un pas. Schimbarea rutinei zilnice si includerea in program a unei mese in plus sau a unei activitati fizice vor avea darul de a ne spori nivelul de energie.

Citeste si Jurnalul!

FOTO: Hepta

În articolul

Marile beneficii ale micilor vacante

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 10 mai 2024. Scorpionii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Părinţii tinerilor ucişi de Vlad Pascu au răbufnit după o întrebare a judecătoarei. "Chiar nu ştiţi nimic?!"
a1.ro
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Cătălin Țociu și Iulia Creangă au fost eliminați. Ce reacții au avut Chef Orlando și Chef Sautner
HelloTaste.ro
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie
Catine
3 zodii au noroc în dragoste săptămâna aceasta. Luna Nouă în Taur le aduce relații romantice
useit.ro
Cel mai vândut telefon Android în prima parte a anului 2024. Ce model a dominat piața
as.ro
Cristi Tănase, lovitură totală primită de la femeia care l-a ţinut la uşă, fără doi dinţi. Nu îşi poate vedea nici propria fiică
MediCOOL
Câtă sare poți consuma pe zi și cum să reduci cantitatea
Spynews
Mihai Albu, diagnosticat cu cancer! Cunoscutul designer a fost operat în urmă cu puțin timp. Primele declarații
DeParinti
Cum să previi răul de mașină la copii: de ce apare și cum poate fi combătut
MediCOOL
Semne care pot indica boli pulmonare. Cum poți evalua sănătatea plămânilor
HelloTaste
Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă
x